Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Ποιος έχει πει ότι η επίτευξη των στόχων και των ονείρων μας έχει να κάνει με την ηλικία; Σίγουρα η ιστορία της κ. Δέσποινας Τσικκουρή από τη Λεμεσό καταρρίπτει κάθε στερεότυπο.

Η κυρία Δέσποινα στα 85 της χρόνια κατάφερε να αποφοιτήσει από το Τμήμα Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Συνεργείο του ΑΝΤ1 μαζί με την Δημοσιογράφο Ξένια Προδόμου συνάντησε την κ. Δέσποινα στο σπίτι της, μας ανέφερε πως βίωσε την φοιτητική ζωή ενώ ταυτόχρονα έστειλε τα δικά της μηνύματα στους νέους.

Αρχικά η κ. Δέσποινα εξέφρασε τη χαρά της που κατάφερε να πετύχει τον στόχο της, όπως επισήμανε «πάντα ήθελα να το κάνω, ήταν το όνειρο της ζωής μου», δήλωσε.

Όπως εξήγησε ήταν κάτι που ήθελε να πετύχει πάντα και όταν μεγάλωσαν τα παιδιά της βρήκε την ευκαιρία να εκπληρώσει το όνειρο της.

Αναφερόμενη στο ταξίδι της μάθησης η κ. Δέσποινα σημείωσε ότι «ήταν μια μαγική περίοδος για μένα, διότι ουδέποτε έκανα πράγματα για τον εαυτό μου, πάντα έκανα πράγματα για τους άλλους, αυτή την τετραετία έκανα για τον εαυτό μου».

ηρ

Η κ. Δέσποινα τον πρώτο χρόνο των σπουδών μετακόμισε από τη Λεμεσό στη Λευκωσία μέχρι τον Μάρτιο του 2020 που είχε κλείσει το Πανεπιστήμιο λόγω του κορωνοϊού.  Όπως είπε η σχέση της μαζί με τους συμφοιτητές της ήταν εξαιρετική ενώ όπως δηλώνει οι συμφοιτήτριες της ήταν πάντα στο πλευρό της.

«Αγαπώσε πολλά γιατί θυμίζεις μου την γιαγιά μου», της έλεγαν συμφοιτητές της.

Το ταξίδι της γνώσης δεν τελειώνει εδώ για την κ. Δέσποινα αφού όπως δηλώνει τον Σεπτέμβριο θα παρακολουθήσει προγράμματα στο ΤΕΠΑΚ.

Τα μηνύματα στους νέους

Την ίδια ώρα η κ. Δέσποινα έστειλε τα δικά της μηνύματα στους νέους, και τους συμβουλεύει να μην τα παρατούν ποτέ και να πιστεύουν στον εαυτό τους για να πετυχαίνουν ότι ονειρεύονται.

«Να είναι πιστοί στον εαυτό τους, να μην ξεχνούν τα όνειρα τους και θα έρθει η στιγμή που θα τα πραγματοποιήσουν, να μην εγκαταλείψουν ποτέ τον εαυτό τους», επισήμανε η κ. Δέσποινα.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι «η ηλικία δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει να ακονίζεις το μυαλό σου κάθε μέρα».