Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κο

Η Κέιτι Πράις είναι γνωστή στα βρετανικά μέσα για τις πολλές επεμβάσεις αυξητικής στήθους που κάνει και τα «καμπανάκια» των γιατρών για την υγεία της.

Εκτός από τις πλαστικές επεμβάσεις όμως, η τηλεπερσόνα έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης και για τους πολλούς θανάτους κατοικίδιων στο σπίτι της. Πριν μερικές ώρες, η Peta προχώρησε σε μια σπάνια κίνηση. Πρόσφερε στην Πράις το ποσό των 5.000 λιρών με αντάλλαγμα τη γραπτή δέσμευσή της, να μην πάρει άλλο κατοικίδιο στο σπίτι της.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τα δικαιώματα των ζώων, έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter: «Τα ζώα συντροφιάς χρειάζονται και αξίζουν την πλήρη προσοχή μας για ολόκληρη τη ζωή τους, και δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλοι ένα. Ελπίζουμε ότι η Κέιτι Πράις θα δεχτεί την προσφορά μας, υπογράφοντας ένα νομικά δεσμευτικό συμβόλαιο με το οποίο θα υπόσχεται να μην φέρει ποτέ άλλο ζώο στο σπίτι της».

Το 45χρονο πρώην μοντέλο έχει προκαλέσει ανησυχία στις φιλοζωικές οργανώσεις -και όχι μόνο, ύστερα από τον θάνατο 7 ζώων της, πέντε σκύλων, ενός αλόγου και ενός χαμαιλέοντα.

Ακόμη, έχει κυκλοφορήσει η είδηση, ότι η Πράις έδωσε ένα κουτάβι σε κάποιον άνδρα, επειδή το είχε βαρεθεί. Τον προηγούμενο μήνα, η ίδια εθεάθη με ένα γατάκι Sphynx (αξίας 1.200 λιρών) και όταν οι άνθρωποι της PETA το ανακάλυψαν, άρχισαν να σκέφτονται την επόμενη κίνησή τους για να τη σταματήσουν.

Τι έστειλε η PETA στην Κέιτι Πράις

Πιο αναλυτικά, η αντιπρόεδρος του PETA έγραψε στην Κέιτι Πράις: «Μπορεί οι προθέσεις σας μπορεί να είναι καλές, αλλά ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των ζώων που είτε πέθαναν υπό την επίβλεψή σας είτε χαρίστηκαν από εσάς, είναι αδύνατο να αγνοηθεί και ο κόσμος δικαίως ανησυχεί. Ό,τι κι αν ισχυρίζετστε ως δικαιολογία για την ταλαιπωρία τους, την εγκατάλειψή τους ή τον θάνατό τους, το γεγονός είναι ότι βλάπτετε συστηματικά αυτά τα ευαίσθητα ζώα και ελπίζω να συμφωνείτε πως αυτή είναι μια λύση. Τα πράγματα έχουν πάει τρομερά στραβά με πολλά από τα ζώα που βρίσκονται υπό την επίβλεψή σας».

Τι απάντησε η Κέιτι Πράις

Μέσα από δηλώσεις της στη Daily Mail, η Πράις έδωσε την απάντησή της, μέσω εκπροσώπου, η οποία ήταν: «Η Κέιτ έχει ζητήσει πολλές φορές από την PETA να συζητήσει απευθείας μαζί τους, αλλά αντ’ αυτού συνεχίζουν να παίζουν την αφήγηση στα μέσα ενημέρωσης. Αν θέλουν να έχουν μια απευθείας συζήτηση με την Κέιτ μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί της. Δεν είναι σπατάλη φιλανθρωπικών χρημάτων ή μήπως έχουν διαθέσιμα κονδύλια για να τα μοιράσουν σε διασημότητες, τα οποία θα έπρεπε να πηγαίνουν για τα ζώα;».

Την ίδια ώρα, μια αίτηση για να απαγορευτεί στην Κέιτι να έχει ζώα έχει συγκεντρώσει πάνω από 30.000 υπογραφές.

Πώς πέθαναν τα ζώα της

Η PETA στοχοποίησε την Κέιτι Πράις μετά τον θάνατο και του 7ου κατοικίδιου ζώου της, λέγοντας δημόσια, ότι έχει «αίμα στα χέρια της». Η φιλανθρωπική οργάνωση, είχε κινητοποιηθεί όταν τον περασμένο Ιούνιο, έγινε γνωστό ότι ο σκύλος της έχασε τη ζωή του στον δρόμο, έξω από το σπίτι της. Τα περισσότερα από τα κατοικίδια της Πράις φαίνεται πως σκοτώθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Ο σκύλος της, Ρόλο, όμως δεν πέθανε στον δρόμο, αλλά μέσα στο σπίτι της, μετά από ασφυξία. Πληροφορίες λένε, ότι το σκυλί κόλλησε σε μια ηλεκτρική πολυθρόνα ενώ εκείνη ετοίμαζε τις βαλίτσες της για ταξίδι.

Πηγή: protothema.gr