Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Θέμα ημερών φαίνεται να είναι η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων μεταξύ ΟΚΥπΥ και εργαζομένων στα κρατικά νοσηλευτήρια.  

Συνάντηση είχε χθες ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός με την ηγεσία του ΟΚΥπΥ και τους εκπροσώπους των συντεχνιών, όπου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συλλογική σύμβαση είναι πολύ κοντά. 

Για πολύ εποικοδομητική συνάντηση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι. «Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε επίλυση των όποιων διαφορών και στην υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης που στο τέλος της ημέρας θα επιφέρει εργασιακή ειρήνη» ανέφερε.  

Παράλληλα πρόσθεσε ότι υπάρχουν επί μέρους ζητήματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν ενώ έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα δέκα ημερών ώστε να γίνει μια νέα συνάντηση.  

Η συλλογική σύμβαση θα αφορά τα έτη 2023-2025, ενώ θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις ούτως ώστε να καθοριστεί χρονοδιαγράμματα για πρόνοιες που θα ισχύουν από το 2026 και έπειτα, όπως εξήγησε.  

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, εξέφρασε την ελπίδα ότι η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης είναι θέμα ημερών.  

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία αφορά το οικονομικό σκέλος, το οποίο πρόκειται για «ένα από τα 23 που έχουν καταγράψει οι συντεχνίες».