Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία στην Πάφο για τον εντοπισμό 25χρονου που φέρεται να εμπλέκεται σε διάρρηξη γραφείου της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στη Γεροσκήπου. Για την υπόθεση έχει ήδη συλληφθεί η σύζυγός του του ηλικίας 24 ετών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλης Νικολάου ανέφερε πως στις 3 Φεβρουαρίου καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από ιερωμένο ότι κατά το προηγούμενο βράδυ είχε διαρρηχτεί γραφείο το οποίο βρίσκεται στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής στη Γεροσκήπου.

Η διάρρηξη με βάση τις εξετάσεις των μελών της ΑΔΕ Πάφου επιτεύχθηκε αφού «παραβιάστηκε ξύλινο παράθυρο και κλάπηκε χρηματικό ποσό 5 χιλιάδων ευρώ περίπου τα οποία προέρχονται από εισφορές πιστών. Περαιτέρω είχαν κλαπεί και δύο ζεύγη χρυσά μανικετόκουμπα τα οποία ανήκουν στον συγκεκριμένο ιερωμένο».

Χτες, συνέχισε ο κ. Νικολάου, δόθηκε από πολίτη πληροφορία  στην Αστυνομία, η οποία αποδείχτηκε αξιόπιστη , ότι στην συγκεκριμένη διάρρηξη ενέχεται 25χρονος κάτοικος Πάφου.

Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα έρευνας  και κατόπιν τούτου, όπως είπε, μέλη του ΤΑΕ Πάφου επισκέφτηκαν την κατοικία του την οποία  ερεύνησαν στην παρουσία της 24χρονης συζύγου του και εντόπισαν σε κτύπτη τσαντάκι που περιείχε  δύο ζεύγη μανικετόκουμπα καθώς και το χρηματικό ποσό των 4.700 ευρώ περίπου που πιστεύεται ότι αποτελούν λεία από τη συγκεκριμένη διάρρηξη .

Η 24χρονη συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση  ενώ ο 25χρονος σύζυγος της συνεχίζει να καταζητείται.