Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αύριο αναχωρούν για την Ιταλία οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας για να παραλάβουν τον Τουρκοκύπριο δικηγόρο Ακάν Κιουρσιάτ, ο οποίος εδώ και περίπου ενάμιση μήνα τελούσε υπό σύλληψη στην Ιταλία για υποθέσεις σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Όπως είπε ο Κυνερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Κυπριακή Αστυνομία σε συνεργασία με τις Ιταλικές Αρχές θα μεταφέρουν τον Τουρκοκύπριο δικηγόρο στην Κύπρο και εκεί σε συντονισμό με τη Νομική Υπηρεσία θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειες.

Με την άφιξη του στην Κύπρο, ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι εκπροσωπείται από ελληνοκύπριο συνάδελφο του πρώην πολιτευτή, θα συλληφθεί εκ νέου αυτή τη φορά βάση του εθνικού εντάλματος και θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης. 

Το δικαστήριο θα αποφανθεί εάν θα ικανοποιήσει αίτημα της Αστυνομίας για παραμονή του υπόπτου υπό κράτηση ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επεξεργάζεται νομικά μέτρα τα οποία θα αποτελέσουν τροχοπέδη στις αγοραπωλησίες ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Η χρήση του ποινικού δικαίου με περίσκεψη είναι ένας καθοριστικός μοχλός για να τεθεί φραγμός στον σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα και κακώς δεν χρησιμοποιείτο μέχρι σήμερα αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, εξήγησε ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.