Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ακόμα δύο εντάλματα σύλληψης φαίνεται να προκύπτουν όσον αφορά τον σφετερισμό των Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα. Το ένα αφορά Τ/κ εργολάβο ο οποίος φαίνεται να έχει εμπλοκή, μαζί με τον Τ/κ δικηγόρο ο οποίος τελεί υπό κράτηση στην Ιταλία. Η υπόθεση αφορά στην ανέγερση επαύλεων στην περιοχή της Κλεπίνης σε Ε/κ γη.

Επίσης, φαίνεται να προκύπτει ένταλμα εναντίον Βρετανού ο οποίος είναι υπό κράτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ίδια υπόθεση.

Υπενθυμίζεται, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το πώς ανανεώθηκε το διαβατήριο και η ταυτότητα του Τ/κ δικηγόρου ενώ ήταν καταζητούμενος, τόσο από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και βάση Ευρωπαϊκού εντάλματος που εξέδωσε η Europol.

Υπήρξε σχετική συζήτηση χθες στην συνεδρίαση της Επιτροπής Προσφύγων και ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορούσε την ανανέωση των ταξιδιωτικών εγγράφων του Τ/κ δικηγόρου, η τύχη του οποίου σε σχέση με το αν θα εκδοθεί στην Κύπρο θα αποφασιστεί στις 6 Φεβρουαρίου όταν και το Ιταλικό Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Να σημειωθεί ότι εκπροσωπείται από Ε/κ πρώην πολιτευτή και είναι σύζυγος της λεγόμενης αντιπροέδρους της ψευδοβουλής.