Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ινδια

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 80 τραυματίστηκαν μετά από μια τεράστια έκρηξη σε παράνομο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων.

Το τρομακτικό περιστατικό έλαβε χώρα στο εργοστάσιο της συνοικίας Χάρντα στην πολιτεία Μάντια Πραντές της Ινδίας την Τρίτη, καθώς οι φλόγες κατέκλυσαν το κτίριο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πολλά άτομα παραμένουν παγιδευμένα μέσα στην εγκατάσταση πυροτεχνημάτων μετά την έκρηξη με τη φωτιά να φτάνει μέχρι και τα 50 πόδια.

Δεκάδες ασθενοφόρα αναπτύχθηκαν σχεδόν αμέσως, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ζητήθηκαν και ελικόπτερα του στρατού.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως σε κοντινό νοσοκομείο για να λάβουν επείγουσα ιατρική βοήθεια.

«Ήταν σαν ένα αίσθημα ισχυρού σεισμού. Τρέξαμε έξω και γίναμε μάρτυρες μιας πυρκαγιάς», είπε ο Μαντάν, ένας αυτόπτης μάρτυρας στον Ταχίρ.

Στο μεταξύ, η επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως επιβεβαίωσαν οι διασώστες, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Έχουν προκύψει ανησυχητικές αναφορές, που δείχνουν ότι ορισμένα από τα πτώματα που ανασύρθηκαν από τη σκηνή είναι αγνώριστα.

Ο Abdul Rayees Khan, ο υπεύθυνος του αστυνομικού τμήματος Harda Kotwali, ενημέρωσε τα ινδικά μέσα ενημέρωσης ότι η πλειονότητα των θυμάτων προήλθε από ταραχή που ακολούθησε μετά την έκρηξη.

«Αυτοί είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους κυρίως ως αποτέλεσμα της ταραχής που ακολούθησε την έκρηξη· δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο πραγματικό σημείο της έκρηξης επειδή έχει ξεσπάσει φωτιά και οι πυροσβέστες εργάζονται για την κατάσβεσή της», είπε ο Χαν.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής υπουργός Μάντγια Πραντές Μοχάν Γιαντάβ δήλωσε ότι περισσότερα από 50 ασθενοφόρα εστάλησαν στο σημείο.

Πηγή: The Sun