Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Βρισκόμαστε αισίως στον τρίτο μήνα του χειμώνα, με το κρύο σε ορισμένες περιοχές να εξακουλουθεί να είναι τσουχτερό. Παρόλο που δεν μας έκανε τις βροχές που θέλαμε, το κρύο ήταν από τον Δεκέμβριο, αρκετά αισθητό, με την ενέργεια σε όλα τα νοικοκυριά να είναι ίσως ένα από τα πιο κύρια και δαπανηρά καταναλωτικά αγαθά έτσι ώστε να ζεστάνουμε τον χώρο μας.

Στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1 βρέθηκε η Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ, μηχανολόγος μηχανικός Ελίζα Βασιλείου η οποία μας έδωσε την επιστημονική της άποψη για το ποια μορφή και ποιοι τρόποι θέρμανσης είναι οι πιο οικονομικοί και πόσα κοστίζουν ο κάθε ένας.

θερμανση

Σύμφωνα με την κα. Βασιλείου το κόστος της θέρμανσης με πετρέλαιο είναι αυξημένο, παρόλ’ αυτά δεν έχει καμία σχέση με το να ζεσταινόμαστε με σόμπα υγραερίου. Πρόκειται για κεντρική θέρμανση με την θερμική άνεση να είναι διαφορετική, όμως το κόστος είναι αυξημένο.

θερμανση

Τα κλιματιστικά είναι ιδιαίτερα αποδοτικές συσκευές με τη σωστή ρύθμιση του θερμοστάτη και με την σωστή συντήρηση είναι ένας οικονομικός τρόπος θέρμανσης. Βεβαίως, όπως είπε, δεν θερμαίνουμε τα δομικά στοιχεία αλλά τον αέρα στον χώρο και έχουμε αρκετά ξηρό αέρα στο χώρο που θερμαίνουμε.

θερμανση

Στα καινούργια σπίτια που είναι θερμομονωμένα σωστά, όποιο μέσο θέρμανσης και να έχουμε είναι αποδοτικό. Είναι τα παλαιότερα σπίτια που έχουν τα περισσότερα προβλήματα, για αυτό και υπάρχουν οι επιδοτήσεις για μόνωση του κελύφους του κτιρίου για να γίνουν και αυτά πιο αποδοτικά ενεργειακά.