Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ορεινα χωρια

Τον κώδωνα του κινδύνου για το δύσκολο χειμώνα που αναμένει τις ορεινές κοινότητες κρούει προς το κράτος ο Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού Λευτέρης Περικλή μέσω της εκπομπής του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι. Όπως αναφέρει, ένα νοικοκυριό χρειάζεται τουλάχιστον 6-7 χιλιάδες στους τρεις μήνες του χειμώνα, για το πετρέλαιο θέρμανσης και την ξυλεία για το τζάκι. «Το επίδομα που δίνεται δεν είναι αρκετό για να επιβιώσει μια οικογένεια στα ορεινά» επισημαίνει. Παράλληλα θίγει και το όριο υψομέτρου που έχει θεσπιστεί για τις κοινότητες που δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης.

Με τα πρώτα κρύα οι ορεινές κοινότητες τρέχουν να εφοδιαστούν με ξύλα για το τζάκι και πετρέλαιο θέρμανσης με τις τιμές να αυξάνονται. Σημειώνεται ότι η μέση τιμή πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται το €1,15 το λίτρο.

Ο κ. Περικλή έθεσε το ερώτημα προς την πολιτεία: «άτομα που έχουν ως μόνο εισόδημα το ΕΕΕ ή ένα μισθό των 800-1500 ευρώ τον μήνα πως μπορούν να επιβιώσουν;»

Τόνισε ακόμα πως εάν το κράτος θέλει να διατηρήσει τις ορεινές κοινότητες πρέπει να ανταποκριθεί θετικά, και να βοηθήσει οικονομικά τους κατοίκους των κοινοτήτων, διαφορετικά όλοι θα εγκαταλείπουν τα χωριά και θα καταλήξουν στις πόλεις.