Τηλεόραση Ραδιόφωνο
htr

Ο σχετικά καλός καιρός για την εποχή και το παραμυθένιο κατάλευκο τοπίο είχε ως αποτέλεσμα οι ορεινές περιοχές και το Τρόοδος να αποτελέσουν πόλος έλξης για εκατοντάδες πολίτες, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων τόσο από την Λευκωσία, όσο και από την Λεμεσό. 

Παρά την ταλαιπωρία μέχρι τον τελικό προορισμό μικροί και μεγάλοι εκμεταλλεύτηκαν το κάθε λεπτό και απόλαυσαν το μαγευτικό σκηνικό καθώς υπήρξαν και στιγμές όπου σημειώθηκε ελαφριά χιονόπτωση.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή και προτρέπει όσους σχεδιάζουν να μεταβούν στο Τρόοδος και αύριο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

«Η Αστυνομία προχώρησε στη λήψη μέτρων για διευκόλυνση της μετάβασης στο Τρόοδος κατά το Σαββατοκύριακο και ειδικότερα σε διευθετήσεις στις διακινήσεις των πολιτών καθώς και για την στάθμευση λεωφορείων με οποία μεταφέρονται επισκέπτες», επισήμανε η Λειτουργός Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου.

Το μουντό σκηνικό θα παραμείνει και για αύριο καθώς σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας θα εισέλθουμε στη νέα εβδομάδα χωρίς βροχές ενώ μέχρι την Τρίτη θα υπάρξει και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

«Σε σχέση με σήμερα μπορεί να πάει και τρείς – τέσσερις βαθμούς πιο πάνω, οπόταν θα είμαστε πιο πάνω από τις μέσες ενώ την Τετάρτη φαίνεται να πέφτει κάπως για να πλησιάσει τις μέσες», ανέφερε ο Λειτουργός Τμήματος Μετεωρολογίας, Παναγιώτης Γεωργίου.

Σημειώνεται πως το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους σήμερα άγγιζε τα 25 εκατοστά.