Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παιδική πορνογραφία

Σε 203 ανέρχονται οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας που διαχειρίστηκε το 2023 η Yποδιεύθυνση Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αριθμός αρκετά ψηλός για το μέγεθος της χώρας.  

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ανδρέας Αναστασιάδης, τόνισε ότι παρά τη μείωση που σημειώθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, ο αριθμός παραμένει υψηλός.  

1

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη σύλληψη στην οποία προχώρησαν οι αρχές στην επαρχία Αμμοχώστου για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, ο κ. Αναστασιάδης εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε καταδικαστεί για εφτά χρόνια στο παρελθόν για κατοχή και διάδοση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Μάλιστα ο άνδρας είχε μόλις αποφυλακιστεί πριν από ένα χρόνο προτού συλληφθεί εκ νέου για κατοχή σοβαρού παιδικού πορνογραφικού υλικού. 

«Είναι σοβαρό το θέμα, καταβάλουμε πολλές προσπάθειες για να το καταπολεμήσουμε».

Παράλληλα στην υποδιεύθυνση αποτάθηκαν 106 ανήλικοι την περασμένη χρονιά, είτε ως παραπονούμενοι είτε για στήριξη σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος γενικότερα. Ιδιαίτερη σημασία στην προστασία των ανήλικων δίνει το Τμήμα, όπως τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.