Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Διαγωνισμός φωτογραφίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Επαρχιακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας που συνδιοργάνωσαν το Δημοτικό Σχολείο The G C School of Careers και το Ίδρυμα Φώτος Φωτιάδης στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και αφορούσε μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης, δημοσίων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων της επαρχίας Λευκωσίας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη με τη στήριξη του Δήμου Στροβόλου.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν και φέτος ο καταξιωμένος καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα σημαντικό πνευματικό γεγονός είναι αυτός ο διαγωνισμός της ορθογραφίας. Χαρήκαμε τα μικρά παιδιά, πέμπτη, έκτη τάξη του δημοτικού, απ` όλη τη Λευκωσία, στον διαγωνισμό που οργάνωσε το G C School of Careers σε συνεργασία με το ίδρυμα Φώτος Φωτιάδης. Να έχουμε εδώ παιδιά, που με θάρρος, με γνώση, αντιμετώπισαν δύσκολες λέξεις και έδειξαν ότι ακόμη και τα μικρά παιδιά μπορούν να κατακτήσουν τη γλώσσα όταν περάσουν από σωστή μέθοδο και αν αγαπήσουν τη γλώσσα. Μια τέτοια διαδικασία είναι αυτός ο διαγωνισμός της ορθογραφίας. Μπράβο στους διοργανωτές».

Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο μαθητής της Στ΄ τάξης, Μάριος Τζιωνής, από το Α’ Δημοτικό Σχολείο Τσερίου. Στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού έλαβαν μέρος 113 μαθητές, από τους οποίους προκρίθηκαν στην τελική φάση 31 μαθητές.

Διαγωνισμός φωτογραφίας

 

Διαγωνισμός φωτογραφίας

 

Διαγωνισμός φωτογραφίας
Διαγωνισμός φωτογραφίας