Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μεξικό
Φωτογραφία αρχείου

Φορτηγό που μετέφερε εμπορεύματα συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο σε πολιτεία του βορειοδυτικού Μεξικού, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικά θάνατο 19 άνθρωποι και να τραυματιστούν 22, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τα οχήματα πήραν φωτιά μετά τη σύγκρουση. «Καταμετρήσαμε 19 πτώματα. Η αναγνώρισή τους θα απαιτήσει κάποιο χρονικό διάστημα, δεδομένου πως απανθρακώθηκαν» ανέφερε η Σάρα Κινιόνες, η γενική εισαγγελέας στην πολιτεία Σιναλόα. «Όταν έχουμε τα στοιχεία των θανόντων, θα τα δημοσιοποιήσουμε», πρόσθεσε.

Το δυστύχημα έγινε στην Ελότα, τουριστικό προορισμό που προσελκύει ιδίως Καναδούς και οι Αμερικανούς τουρίστες. Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από τη Γουαδαλαχάρα και είχε προορισμό την Λος Μότσις, στη Σιναλόα, πολιτεία γνωστή κυρίως επειδή αποτελεί προπύργιο διακινητών ναρκωτικών.

Τα πολύνεκρα τροχαία είναι συχνά στο Μεξικό. Στις 21 Νοεμβρίου, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 58 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο ανατράπηκε στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), στον Κόλπο του Μεξικού. Τον Αύγουστο, δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε κυρίως μετανάστες από τη Βενεζουέλα είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι ανάμεσα στην Οαχάκα (νότια) και στην Πουέμπλα (κεντρικά). Στις 5 Ιουλίου, τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο σε ορεινή περιοχή στην πολιτεία Οαχάκα στοίχισε τη ζωή σε 27 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ