Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η Επίτροπος Στ. Κυριακίδου φιλοξενεί σήμερα στις Βρυξέλλες την Εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου - "Το σχέδιο της Ευρώπης για την καταπολέμηση του καρκίνου:  Ενώνουμε τις δυνάμεις μας"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, και τη συμμετοχή σε επίπεδο ανώτατης ηγεσίας της ΕΕ η Στέλλα Κυριακίδου προβαίνει σήμερα σε απολογισμό του έργου που έχει επιτευχθεί εως τώρα, σε ότι αφορά το Ευρωπαϊκό Σχέδιο κατά του καρκίνου, ενώ ταυτόχρονα χαράζει και την πορεία προς τα μπρος. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, θα συμμετάσχουν με βιντεοσκοπημένα μηνύματα. Θα συμμετάσχει επίσης με ομιλία ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, ενώ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Υγείας του Βελγίου, υπουργός Frank Vandenbroucke, θα κλείσει με δική του ομιλία την εκδήλωση. Παρούσες στην εκδήλωση θα είναι η Αντιπρόεδρος της ΕΕ Βιέρα Γιούροβα, η Αντιπρόεδρος της ΕΕ Ντούμπραβκα Σούιτσα και η Επίτροπος Μαρέιντ Μαγκίνες.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν ασθενείς, επαγγελματίες υγείας, εθνικοί εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και φορέων, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ένωση για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου, καθώς και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.  Τα θέματα συζήτησης περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο η συνεργασία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου καταπολέμησης του καρκίνου έχει κάνει τη διαφορά για τη φροντίδα του καρκίνου στην ΕΕ, τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιωθούν τα αποτελέσματα για τα παιδιά με καρκίνο, τη σημασία της ποιότητας του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου και την πρόσβαση στην ψυχοκοινωνική ογκολογία. Το συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31/01/2024, θα ασχοληθεί επίσης με τη διεθνή συνεργασία και τη βασική προτεραιότητα της αντιμετώπισης των ανισοτήτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 14.00 έως τις 17.15 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ηλεκτρονικά εδώ .