Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαυρος

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη θέση του Δημάρχου Αμμοχώστου, Δρ Βασίλης Μαύρου, παρουσίασε την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του, ενόψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, κάτω από το σύνθημα «Αγώνας για μια ελεύθερη Αμμόχωστο», καθώς και τη διακήρυξη αρχών και το πρόγραμμα δράσης που εισηγείται προς τους δημότες της Αμμοχώστου, διεκδικώντας την ψήφο τους.

Η εκδήλωση οργανώθηκε στην κατάμεση αίθουσα της Κυπριακής Αδελφότητας, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι παριστάμενοι, ανάμεσά τους εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, παράγοντες της ομογένειας και σημαίνουσες προσωπικότητες, καθώς και μεγάλος αριθμός Αμμοχωστιανών, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το σχέδιο δράσης που προτείνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Βασίλης Μαύρου, ο οποίος ακολούθως απάντησε σε ερωτήσεις.

μαυρος

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση, ο οποίος παρουσίασε τον υποψήφιο Βασίλη Μαύρου, ήταν ο διεθνούς φήμης διακεκριμένος επιστήμονας, και καθηγητής ιατρικής, Δρ Κύπρος Νικολαΐδης. Παρουσίασε τον υποψήφιο Δήμαρχο Αμμοχώστου, προβάλλοντας το ακαδημαϊκό του έργο και τα προσόντα του, την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία, αλλά πρωτιστως την πολύτιμη για την Κύπρο, και ειδικά για την Αμμόχωστο, εθελοντική και ακούραστη προσφορά του ως Προέδρου του Συνδέσμου Αμμοχώστου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ομιλία Δρ Κύπρου Νικολαΐδη

Όπως ενδεικτικά ανέφερε ο Δρ Κύπρος Νικολαΐδης «οι ακούραστες προσπάθειες του Βασίλη Μαύρου μπορούν να έχουν ακόμα μεγαλύτερη απήχηση, εάν εκλεγεί στη θέση του Δημάρχου Αμμοχώστου». Ενώ ανέλυσε τη διακήρυξη αρχών που παρουσιάζει τονίζοντας ότι «η δυναμική των θέσεων του ως υποψηφίου, είναι απτό παράδειγμα της διεκδικητικής πολιτικής που πρεσβεύει και του σχεδιασμού που έχει ετοιμάσει, στοχεύοντας στην κινητοποίηση του συνόλου των δημοτών της Αμμοχώστου, και στην ανάληψη μιας νέας καμπάνιας διαφώτισης στο εξωτερικό, για τα δίκαια της Κύπρο, πρωτίστως για την επιστροφή των προσφύγων Αμμοχωστιανών και όλων των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Παρουσίαση υποψηφιότητας

Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος του Ελληνικού Ραδιοσταθμού και της Ελληνικής Τηλεόρασης Ηνωμένου Βασιλείου, Βασίλης Παναγής, ο οποίος ανέπτυξε όσα έχει προσφέρει ο υποψήφιος ως εθελοντής και ως αγωνιστής για τα δίκαια της Αμμοχώστου. Αναφέρθηκε στην εκστρατεία που ο Βασίλης Μαύρου είχε αναλάβει ως Πρόεδρος των Φοιτητικών Συνδέσμων σε Πανεπιστήμια στα οποία φοίτησε, και στο έργο του ως Προέδρου της Ένωσης Κυπρίων Αγγλίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βασίλης Παναγή, το πρόσωπο που σήμερα διεκδικεί την Δημαρχία της Αμμοχώστου «μεγαλούργησε ως Πρόεδρο του Συνδέσμου Αμμοχώστου Μεγάλης Βρετανίας, προωθώντας δράσεις και οργανώνοντας καμπάνιες με γνώμονα τα δίκαια της Κύπρου και ειδικά της Αμμοχώστου». Αναφέρθηκε, ιδιαίτερα, στις χιλιάδες επιστολές που απέστειλε σε Βρετανούς βουλευτές, τις συναντήσεις που είχε μαζί τους, την επιτυχή προώθηση ψηφισμάτων για την Κύπρο και την Αμμόχωστο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τόνισε, ακόμα, τη σημασία των προσωπικών επαφών του με μέλη της κυβένησης της Βρετανίας και μέλη της σκιώδους κυβέρνησης της αντιπολίτευσης, αλλά και στις ειρηνικές διαμαρτυρίες έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο κα την Πρωθυπουργική κατοικία.

Διακήρυξη αρχών Βασίλη Μαύρου

Το προτεινόμενο πρόγραμμα του υποψήφιου Βασίλη Μαύρου βασίζεται σε εισήγηση για πλήρη αλλαγή πλεύσης στην πολιτική του Δήμου Αμμοχώστου. Ως αφετηρία προτείνβει 20 σημεία με άξονα την ανάληψη νέας διεθνούς εκστρατείας και την ενεργοποίηση της διπλωματίας, ενώ ως πρώτιστο και σημαντικό βήμα, προβάλλει την ενδυνάμωση της ενότητας αλλά και της αγωνιστικότητας των δημοτών της Αμμοχώστου. Η διακήρυξη περιλαμβάνει, επίσης, σημαντικές εισηγήσεις για σύσταση και δραστηριοποίηση επιτροπών του Δήμου Αμμοχώστου, καθώς και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των προσφύγων.