Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μεταναστες 2
*Φωτογραφία αρχείου

Στη γη της Λάρνακας αναπαύεται πλέον το τρίχρονο κοριτσάκι από τη Συρία, το οποίο έσβησε στο Μακάρειο Νοσοκομείο το πρωί της περασμένης Πέμπτης, εφτά ημέρες μετά την έναρξη ενός βασανιστικού ταξιδιού από τον Λίβανο, με μόνο στόχο ένα καλύτερο αύριο.

Το μικρό αγγελούδι, το οποίο επέβαινε στο σαπιοκάικο που εντοπίστηκε την Τετάρτη μισοβυθισμένο ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, αφυδατωμένο, όπως και άλλοι από τους επιβάτες, ετάφη στο Μουσουλμανικό Κοιμητήριο της Λάρνακας, με έξοδα του κράτους.

Η αδελφή του παιδιού που απεβίωσε, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπο Χαριλάου, βρίσκεται στον παιδιατρικό θάλαμο, η κατάστασή της είναι σταθερή, είναι πολύ καλή και ελπίζουμε, όπως είπε, ότι σιγά σιγά θα εξέλθει και του παιδιατρικού ούτως ώστε να βρίσκεται με την οικογένεια της.

Άλλα δύο παιδάκια τα οποία επίσης επέβαιναν στο σαπιοκάικο συνεχίζουν να δίνουν μάχη στην μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων. Πρόκειται για ένα τρίχρονο κοριτσάκι το οποίο νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Τετάρτης και για ένα οκτάχρονο αγοράκι με χρόνιο νόσημα, το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες στο νοσοκομείο από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα.

«Και των δύο παιδιών η γενική τους κατάσταση κρίνεται ως σοβαρή, αξιολογείται καθημερινά από τους θεράποντες ιατρός και ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μπορέσουν και αυτά με τη σειρά τους να εξέλθουν από την ΜΕΘ και να νοσηλευτούν στον παιδιατρικό θάλαμο» ανέφερε ο κ. Χαριλάου.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με κατάγματα συνεχίζουν να νοσηλεύονται και δύο ενήλικες από τους μετανάστες στο μοιραίο σαπιοκάϊκο.