Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Το ταξίδι για ένα καλύτερο αύριο έμελλε να είναι και το τελευταίο για το τρίχρονο κοριτσάκι, το οποίο επέβαινε στο μοιραίο σαπιοκάικο που απέπλευσε πριν από μία βδομάδα από το Λίβανο. 

Το μικρό αγγελούδι, το οποίο ταξίδεψε στην Κύπρο με τη μητέρα και τη αδελφή του, για να σμίξουν ξανά με τον σύζυγο και πατέρα τους, ο οποίος βρίσκεται εδώ και καιρό στη χώρα μας, έσβησε στις 6 και 30 το πρωί στη μονάδα εντατικής νοσηλείας παίδων στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν από χθες. 

«Ήταν αιφνιδίως θάνατος, μετά από καρδιακή ανακοπή. Οι γιατροί είχαν κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για περίπου 45 λεπτά, υπερβάλαν εαυτό να καταφέρουν να σώσουν το παιδί αλλά δεν κατάφερε να ανανήψει και έτσι έχουμε μια τραγική απώλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου. 

Μάχη για τη ζωή δίνει στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων δίνει και η πεντάχρονη αδελφή του άτυχου κοριτσιού καθώς και ένα άλλο κοριτσάκι τριών ετών, του οποίου το αδελφάκι νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου. 

«Έχουμε ακόμα δύο παιδάκια τα οποία νοσηλεύονται στο παιδιατρικό του ΓΝ Αμμοχώστου και άλλους δύο ενήλικες οι οποίοι νοσηλεύονται με κατάγματα στο ΓΝ Λάρνακας», ανέφερε ο κ. Χαριλάου. 

Γροθιά στο στομάχι 

Οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο το τρίχρονο κοριτσάκι, μας ντροπιάζουν ως ανθρώπους. Όπως εγκύρως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 στα κόπρανα του βρέθηκαν πέτρες και χώματα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα παιδιά μετά από έξι 24ωρα στο σαπιοκάικο έπιναν τα ούρα τους για να ενυδατωθούν και να κρατηθούν στη ζωή. 

Οι περιγραφές των μελών του πληρώματος ασθενοφόρων για τη στιγμή που συνάντησαν τα μικρά παιδιά συγκλονίζουν. Το βλέμμα τους θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ψυχή τους.   

«Το παιδάκι το ένα το οποίο ήταν κρίσιμα και τελικά κατέληξε. Ήταν σε μια άθλια κατάσταση, είχε απλανές βλέμμα λόγω της μεγάλης αφυδάτωσης, την κακουχία που είχε μέσα στη θάλασσα όλες τις μέρες. Αυτό που μου περίγραψαν περισσότερο τα πληρώματα, τα μάτια των παιδιών, που δεν μπορούσαν να μιλήσουν, δεν χρειάζονταν να μιλήσουν. Μια εικόνα χίλιες λέξεις», δήλωσε η Ριάνα Κωνσταντίνου, προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το άτυχο κοριτσάκι θα ταφεί στο μουσουλμανικό κοιμητήριο στη Λάρνακα όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και τα έξοδα θα καλυφθούν από το Υπουργείο Υγείας.