Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λιξ

Εντάσεις σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, με υψηλούς τόνους, φωνασκίες και αλληλοκατηγορίες τόσο από προσκεκλημένους, όσο και από βουλευτές, επικράτησαν στη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, στην οποία συνεχιζόταν η εξέταση καταγγελιών για κακοδιαχείριση πόρων του ΤΕΠΑΚ.

Ωστόσο, ένα λιποθυμικό επεισόδιο, του διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών του ΤΕΠΑΚ, σημάδεψε την συνεδρία, οδηγώντας στην άμεση διακοπή της.

Επαναλαμβάνοντας για δεύτερη συνεδρία ότι είναι δέκτης τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της οικογένειας του, απειλών και συκοφαντιών, διότι έχει επωνύμως καταγγείλει κακοδιαχείριση πόρων στο πανεπιστήμιο, εν μέσω φωνασκιών από άλλα στελέχη του ΤΕΠΑΚ ότι ψεύδεται, ο Διευθυντής, προτού καταρρεύσει, επανέλαβε τις απειλές που δέχεται.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ. Από το Δεκέμβριο του 2020, η ζωή μου είναι κόλαση».

Αίσθηση προκάλεσε στην αίθουσα, ότι ενώ όλοι ζητούσαν ιατρική βοήθεια, μέλη του ΤΕΠΑΚ που παρίσταντο φωνάζαν ότι ο συνάδελφός τους προσποιείται.

Μάλιστα, ο αντιπρύτανης και ενώ ο ασθενής δεν είχε μεταφερθεί ακόμα στο Νοσοκομείο, έκρινε ορθό να προβεί σε δηλώσεις σαν να μην συμβαίνει τίποτα, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες του εναντίον του Διευθυντή, ο οποίος κατήγγειλε το οικονομικό σκάνδαλο.

Ευάγγελος Ακυλας – Αντιπρύτανης ΤΕΠΑΚ

«Το ΤΕΠΑΚ, η ηγεσία, απάντησε με ικανοποιητικό τρόπο. Θεωρούμε ότι οι καταγγελίες είναι ανακριβείς έως ψευδείς».

Αξίζει να σημειωθεί ο καταλυτικός ρόλος που έπαιξε η άμεση παρέμβαση του νοσηλευτή της Βουλής, προτού διακομισθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο κύριος Χοφας, ο οποίος υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και απέλθει δύο ώρες μετά, με την κατάσταση της υγείας του να έχει σταθεροποιηθεί.

Ενώ το αίτημα της Επιτροπής προς το Υπουργείο Παιδείας για την υποβολή νέων κανονισμών λειτουργίας των Πανεπιστημίων, πέρασε φυσικά σε δεύτερη μοίρα.