Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χιόνια καταιγίδες

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες μέχρι την Παρασκευή σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή ωστόσο, θα σημειώσει πτώση, παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα με το Σάββατο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πιο αναλυτικά απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, με ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, πιθανόν να πέσει χιονόνερο ή να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, πιθανόν τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, αρχικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα βόρεια παράλια. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, πιθανόν να πέσει χιονόνερο ή να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια, στα ανατολικά και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές, αλλά αρχικά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως καταβατικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, παρόλο που αρχικά στα δυτικά θα είναι τοπικά λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ το βράδυ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια δεν αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις.