Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Για «παρεξήγηση» κάνει λόγο η αστυνομία, όσον αφορά τα περί άρνησης επαναληπτικού αλκοτέστ από την Επίτροπο Νομοθεσίας Λουΐζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου.  Το ζήτημα θα παραπεμφθεί στη Νομική Υπηρεσία, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, η κ. Ζαννέτου είχε μεταβεί σε αστυνομικό τμήμα, μετά το πρώτο δείγμα που έδωσε, για να δώσει ακόμη δύο δείγματα για την τελική εξέταση στην ειδική μηχανή. Τα δύο αυτά δείγματα ήταν ανεπαρκή σύμφωνα με την αστυνομία.  

Χθες υπήρχε η πληροφόρηση από πλευράς αστυνομίας ότι η κ. Ζαννέτου αρνήθηκε να δώσει δεύτερο δείγμα, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ατόμων τα οποία σταματούν περίπολοι της αστυνομίας για έλεγχο αλκοόλης και γι’ αυτό προχώρησαν στην συγκεκριμένη καταγγελία.  

Χθες το απόγευμα υπήρξε και γραπτή δήλωση της Επιτρόπου, η οποία αποκάλυψε αρχικά πως τα όσα αναφέρονται στον τύπο για την συγκεκριμένη περίπτωση αφορούν την ίδια. Παράλληλα δήλωσε ότι ακολούθησε τις οδηγίες της αστυνομίας, ενώ ανέφερε ότι μαζί της βρισκόταν και η κόρη της.  

Όπως πρόσθεσε η κ. Ζαννέτου δεν θα προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης.  

Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στον Κλάδο Εισαγγελίας της Αστυνομίας και το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου. 


Υπ. Δικαιοσύνης: Στη Νομική Υπηρεσία θα παραπεμφθεί το ζήτημα

Το ζήτημα με την Επίτροπο Νομοθεσίας το χειρίζεται η Αστυνομία και το θέμα θα παραπεμφθεί και στην Νομική Υπηρεσία, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, ερωτηθείς, μετά το τέλος της επίσκεψης του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, για δημοσιεύματα για περιστατικό ελέγχου αλκοτέστ και σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η Επίτροπος Νομοθεσίας Λουΐζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου τη Δευτέρα.

«Το ζήτημα αυτό το χειρίζεται η Αστυνομία μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και το θέμα θα παραπεμφθεί και στην Νομική Υπηρεσία. Δεν είμαι αυτός ο οποίος θα κρίνει το ποιος έχει δίκαιο, το ποιος έχει άδικο. Η υπόθεση θα πάρει το δρόμο του δικαστηρίου. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και όλα θα κριθούν σε κάποιο επόμενο χρόνο», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι ο ίδιος έχει καθαρά εποπτικό ρόλο.

«Δεν είμαι ανακριτής. Δεν βλέπω τις καταθέσεις αυτές καθαυτές. Δεν θέλω να σχολιάσω θέματα τα οποία δεν με αφορούν άμεσα και δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες μου», σημείωσε.