Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η επίτροπος νομοθεσίας Λουΐζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου, με γραπτή δήλωσή την οποία έδωσε το απόγευμα στη δημοσιότητα, και αφού διευκρινίζει ότι αφορούν το πρόσωπό της τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα σχετικά με τον έλεγχο αλκοτέστ κρατικού αξιωματούχου, την Πέμπτη έντεκα Ιανουαρίου, σημειώνει ότι ακολούθησε τις οδηγίες της Αστυνομίας.  

Δηλώνει μάλιστα ότι τα πραγματικά γεγονότα δεν συνάδουν με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε μερίδα του Τύπου και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Βρισκόμουν σε οικογενειακό δείπνο σε προσωπικό χρόνο με την κόρη μου, που ήταν μαζί μου καθ’ όλη τη διάρκεια όλων των ελέγχων της αστυνομίας, αρχικού και τελικού, ακολουθώντας τις οδηγίες της Αστυνομίας και για όσο χρόνο χρειάστηκε για να ολοκληρωθούν. Λυπούμαι για το περιστατικό και θα χειριστώ το θέμα όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Όπως κάθε πολίτης έχει το τεκμήριο της αθωότητας, θεωρώ ότι αυτό ισχύει και για μένα. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης δεν θα προβώ σε άλλη δήλωση», ανέφερε η κ. Ζαννέτου. 

Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στον Κλάδο Εισαγγελίας της Αστυνομίας και το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, η κρατική αξιωματούχος ανακόπηκε από μέλη της τροχαίας Λευκωσίας για τροχονομικό έλεγχο, και παρουσιαζόταν να αρνήθηκε να δώσει συμπληρωματικό δείγμα για επαναληπτικό έλεγχο αλκοόλης, όταν στον πρώτο έλεγχο που υποβλήθηκε το αποτέλεσμα ήταν πάνω από τα επιτρεπτά από τη νομοθεσία όρια. 

Ο Άριστος Δαμιανού, Επικεφαλής του Τομέα Δικαιοσύνης του ΑΚΕΛ,  απέστειλε σήμερα επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ζητώντας πληροφορίες για το περιστατικό. 

«Έχουν περιέλθει σε γνώση μας πληροφορίες που φέρουν κρατικό αξιωματούχο να οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και/ή να αρνήθηκε τον δέοντα αστυνομικό έλεγχο. Επειδή αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην ίση μεταχείριση των πολιτών και επειδή –ακριβώς- η ισονομία αποτελεί βασική αρχή και αξία του κράτους δικαίου, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε κατά πόσο το συμβάν είναι αληθές και -αν ναι- πώς έχει ενεργήσει η Αστυνομία», αναφέρει ο κ. Δαμιανού. 

Χθες το Κίνημα Οικολόγων με ανακοίνωση ανέφερε ότι σε περίπτωση που επαληθευτούν οι πληροφορίες, η συγκεκριμένη αξιωματούχος θα πρέπει να παραιτηθεί.