Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Παρά την συναντίληψη με τους υπουργούς Ενέργειας και Εργασίας, ως προς το τί δέον γενέσθαι για τη βιωσιμότητα και το μέλλον της Αρχής Ηλεκτρισμού, οι τέσσερις συντεχνίες του Οργανισμού, προχωρούν αύριο σε μια κρίσιμης σημασίας συνάντηση για λήψη μέτρων, απέναντι στα «αόρατα χέρια», όπως λένε, τα οποία εμποδίζουν την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και παραμένουν στα χαρτιά.

Θα προηγηθούν χωριστές συνελεύσεις των τεσσάρων Συντεχνιών ΕΠΟΠΑΗ ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ.

«Τα μέτρα και οι απεργίες δεν είναι αυτοσκοπός. Ο στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε και την κοινή γνώμη, αλλά και τους αρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να επιλυθούν τα θέματα. Εκείνος είναι ο στόχος ελπίζοντας να μην καταλήξουμε σε δυναμικά μέτρα», σημείωσε ο Πρόεδρος ΣΕΠΑΗΚ, Σώτος Σάββα.

Ωστόσο, ο κύριος Σάββα διευκρίνισε πως θα πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ, πριν από την υλοποίηση οποιασδήποτε απόφασης για δυναμικά μέτρα.

«Αυτό είναι ένα θέμα, ναι, που πρέπει να δούμε ούτως ώστε, να δώσουμε κάποιο χρόνο στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για να ενημερωθεί. Οπωσδήποτε θα ζητήσουμε να δούμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο», υπογράμμισε ο κ. Σάββα.

Οι συντεχνίες επικεντρώνουν τα αιτήματα τους, στην αποτελεσματική στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, στην αναβάθμιση/εκσυγχρονισμό του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Δεκέλειας, τις ΑΠΕ στην παραγωγή και προμήθεια της ΑΗΚ, την επιθεώρηση των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και την αποθήκευση Ενέργειας.