Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρεςσα

«Δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής και δεν αρκούν πλέον δηλώσεις και ευχολόγια».

Επίθεση εναντίον της Νομικής Υπηρεσίας, της Δικαιοσύνης και του Κράτους-Δικαίου χαρακτήρισε τον εμπρησμό στο όχημα της Δημόσιας Κατήγορου στην Πάφο ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, τονίζοντας πως ταράζει συθέμελα την Πολιτεία.

Καταστράφηκε ολοσχερώς το αυτοκίνητο της Δημόσιας Κατήγορου - Βίντεο από τη στιγμή που άνδρας προσπαθεί να μετακινήσει το φλεγόμενο όχημα

«Η Πολιτεία οφείλει αμέσως να προστατεύσει όλους τους λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, οι οποίοι, στο πλαίσιο εκτέλεσης των υψηλών καθηκόντων τους, καθημερινά τίθενται αντιμέτωποι με το οργανωμένο έγκλημα. Το βέβαιο είναι ότι συνεχίζουμε στοχοπροσηλωμένα την εκτέλεση της υψηλής αποστολής μας υπέρ του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης», ανέφερε.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος νωρίς το πρωί συναντήθηκε στο προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον αρχηγό της αστυνομίας, υπέδειξε πως οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να εξιχνιάσουν πλήρως τόσο αυτήν όσο και την προηγούμενη βομβιστική επίθεση εναντίον άλλης δημόσιας κατηγόρου στην Πάφο το περασμένο Δεκέμβριο.

Μετά από σχετική ερώτηση, ο Γενικός Εισαγγελέας, παραδέχθηκε ότι πολύ σοβαρά εγκλήματα οργανώνονται από τον χώρο των φυλακών, αφήνοντας με την τοποθέτηση του αιχμές για τις αρμόδιες αρχές. 

«Αυτό που με ρωτάτε είναι κάτι το οποίο για μένα είναι πάρα πολύ γνωστό και την υπηρεσία μας, τώρα τι μέτρα έπρεπε και πρέπει να ληφθούν για να σταματήσει δεν είναι θέμα δικό μου», δήλωσε.

Αιχμές που συγκεκριμενοποιήθηκαν  κατά της αστυνομίας με τον Γιώργο Σαββίδη να αναφέρεται στην αποτελεσματικότητα, ή καλύτερα στην αναποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Δύναμη, στο μεσοδιάστημα των δυο επιθέσεων, κατά λειτουργών της νομικής υπηρεσίας στην Πάφο.

«Δεν θα ήθελα να πω ότι η Αστυνομία κωλυσιεργεί να πάρει μέτρα αποτελεσματικά. Εκείνο που μπορώ να σημειώσω είναι ότι μέσα σε περίοδο λιγότερη του ενός μηνός, είχαμε δύο επιθέσεις εναντίον λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας. Ναι λαμβάνονται μέτρα, αλλά τα μέτρα αυτά δεν έχουν ενεργήσει στο να σταματήσουν να μετατρέπονται οι πραγματικές απειλές σε ουσιαστικές πράξεις», ανέφερε. 

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την προστασία των λειτουργών της δικαιοσύνης, ο επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, σημείωσε πως αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν από περιπολίες και  παρακολουθήσεις, μέχρι και την εγκατάσταση καμερών.