Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σήμερα θα απαντήσει ο Τ/κ δικηγόρος που συνελήφθη στη Ρώμη αν συγκατατίθεται στην έκδοσή του στην Κυπριακή Δημοκρατία ή όχι, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που αφορά άρθρα του ποινικού κώδικα της ΚΔ για εκμετάλλευση και πώληση ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα.

Οι κυπριακές αρχές ειδοποιήθηκαν παραμονή Πρωτοχρονιάς ότι ο Ακάν Κιουρσιάτ συνελήφθη στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στη Ρώμη, όπου μετέβη μέσω Κωνσταντινούπολης με την σύζυγό του, «βουλευτή» του ΡΤΚ και «αντιπρόεδρο της βουλής», Φαζιλέτ Όζντενεφε.

Η τ/κ εφημερίδα Ντιαλογκ μετέδωσε χθες ότι «τα μάτια είναι στραμμένα» σήμερα στην απάντηση του Κουρσιάτ, ο οποίος τελεί ήδη υπό κράτηση στην Ιταλία εδώ και 15 ημέρες. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα στο δικαστήριο στη Ρώμη αναμένεται να προσκομιστούν (ΣΣ: προφανώς από την υπεράσπιση του τ/κ δικηγόρου) έγγραφα πως-δήθεν- οι Κεντρικές Φυλακές της Δημοκρατίας δεν είναι ασφαλείς, ιδιαίτερα για τους Τ/κ και θα γίνεται αναφορά στην δολοφονία του κατάδικου Τ/κ Τανσού Τσιντάν στις Κεντρικές φυλακές τον Οκτώβριο του 2022.