Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ανιστον

Η Τζένιφερ Άνιστον περπατούσε στο κόκκινο χαλί των «Critics Choice Awards 2024» όταν άκουσε κάποιον να της μιλάει ελληνικά.

Ήταν ο ρεπόρτερ, Γιώργος Σατσίδης, ο οποίος προσπάθησε να της τραβήξει την προσοχή, τη ρώτησε στα ελληνικά «Τζένιφερ τι κάνεις;». Η Χολιγουντιανή σταρ που έχει ελληνικές ρίζες, κατάλαβε τι τη ρώτησε. Τον χαιρέτησε και του απάντησε «καλά εσύ;».

Δείτε το βίντεο

«Είμαι υπερήφανη για την ελληνική καταγωγή μου»

Η Τζένιφερ Άνιστον έχει δηλώσει πολλές φορές δημόσια, πως είναι υπερήφανη που έχει καταγωγή από την Ελλάδα. Ο πατέρας της, Τζον Άνιστον, είχε καταγωγή από τα Χανιά και ο νονός της ήταν ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής Τέλι Σαβάλας. Το ελληνικό της όνομα είναι Γενοβέφα Ιωάννα Αναστασάκη.

Σε μια από τις συνεντεύξεις της, είχε αποκαλύψει πως έζησε για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Η ίδια είχε πει: «Μιλάω λίγα ελληνικά. Το όνομα μου στο διαβατήριο γράφει Άνιστον. Έζησα στην Ελλάδα για έναν χρόνο όταν ήμουν 5 ετών. Ο μπαμπάς μου εκείνη την περίοδο, που η υποκριτική δεν του απέφερε χρήματα, φοιτούσε στην ιατρική σχολή. Μείναμε στην Αθήνα για έξι μήνες και μετά μετακομίσαμε στην Κρήτη. Η οικογένεια μου έχει εκεί μια καταπληκτική φάρμα. Είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την ελληνική καταγωγή μου».