Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ργ

Με απόφαση του το Ανώτατο δικαίωσε ασθενή που κατηγορούσε τον γυναικολόγο της ότι την κορόιδεψε, αναφορικά με την αφαίρεση του διαφράγματος από την μήτρα το οποίο εμπόδιζε τη τεκνοποίηση. Η ασθενής ζητούσε επιστροφή των χρημάτων που έδωσε στον εν λόγω γιατρό. Η απόφαση ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.  

Σημειώνεται πως η ασθενής συνέχισε να έχει τα προβλήματα τεκνοποίησης και μετά την την υποτιθέμενη αφαίρεση του κολπικού διαφράγματος. Όταν επισκέφθηκε άλλο γιατρό αυτος διαπίστωσε ότι το διάφραγμα δεν είχε αφαιρεθεί.

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι, ο Μιχάλης Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ξεκαθάρισε ότι αναμένεται να «δούμε την απόφαση του εφετείου του ανώτατου, προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες ελέγχου».  

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα ακολουθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να ελεγχθεί η πειθαρχική πτυχή του ζητήματος.  

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Αναστασιάδης, δεν υπήρξε κάποια καταγγελία ενώπιον του Συλλόγου, ενώ το περιεχόμενο της απόφασης του Ανώτατου θα μελετηθεί με πάσα προσοχή.  

«Εμείς δε θα υποκαταστήσουμε την εξέταση που έτυχε η υπόθεση στο δικαστήριο. Θα δούμε τις πτυχές που αφορούν την πιθανή πειθαρχική παράβαση, από πλευράς του συναδέλφου και θα προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατό στην ολοκλήρωση της εξέτασης», πρόσθεσε. 

Ο κ. Αναστασιάδης, τόνισε ότι το θέμα της εμπιστοσύνης προς τους ιατρούς είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που άπτεται στη γενικότερη σχέση μεταξύ ιατρού και ασθενής.