Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιταλια 100χρονος

Παρά το γεγονός ότι μετρά πλέον περισσότερο από έναν αιώνα ζωής ένας Ιταλός οδηγός προχώρησε και ανανέωσε με επιτυχία την άδεια οδήγησης του.

Για τα καλά έχει ανάψει η συζήτηση για το ποια είναι η ενδεδειγμένη ηλικία για να προχωρήσει ένας ηλικιωμένος οδηγός στην κατάθεση του διπλώματος οδήγησης και να αποσυρθεί από την «ενεργό δράση».

Ωστόσο ένας υπερήλικας οδηγός από τη γειτονική Ιταλία κατταρίπτει κάθε σχετικό στερεότυπο έχοντας στα χέρια του το πρόσφατα ανανεωμένο δίπλωμα οδήγησης. Σύμφωνα και με την ιταλική ιστοσελίδα ilrestodelcarlino, ο Aroldo Beltrambini, ο οποίος έκλεισε πρόσφατα το 100ο έτος της ηλικίας του είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης.

Ο Beltrambini, ο οποίος είναι κάτοικος του Rimini, μιας περιοχής της Ιταλίας με ολοένα και αυξανόμενο αριθμό υπεραιωνόβιων, δηλώνει φανατικός της οδήγησης και το αποδεικνύει με το δίπλωμα οδήγησής του, το οποίο κατάφερε να ανανεώσει με επιτυχία τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Ιταλός είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να συνεχίσει να οδηγεί έως και τα 102 του χρόνια, μέχρι δηλαδή να περάσει η τριετής ισχύ της ανανεωμένης άδειας οδήγησης, ενώ κάθε φορά που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, για τη δική του ασφάλεια αλλά και εκείνη των υπόλοιπων χρηστών των δρόμων της περιοχής του.

Συγκεκριμένα ο Beltrambini αναφέρει ότι δεν οδηγεί πια στον αυτοκινητόδρομο και κάνει κυρίως μικρής διάρκειας και απόστασης βόλτες γύρω και έξω από το χωριό Santarcangelo, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί.

Όταν οδηγεί ο Ιταλός το κάνει και μόνος του αλλά και με τις κόρες του (η γυναίκα του πέθανε το 2022), οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, του έχουν τυφλή εμπιστοσύνη γιατί είναι πολύ προσεκτικός. Εκτός από τον αυτοκινητόδρομο που θεωρείται πλέον απαγορευμένος για τον ίδιο, ο Beltrambini δεν οδηγεί το απόγευμα, ούτε φυσικά το βράδυ. Αυτές τις απαγορεύσεις μάλιστα τις έχει επιβάλλει ο ίδιος στον εαυτό του.

Ο υπεραιωνόβιος Ιταλός έχει μια πραγματική σχέση αγάπης με το αυτοκίνητο αφού του αρέσει να οδηγεί το δεύτερης γενιάς Fiat Punto που έχει στην κατοχή του -δεν το κάνει μόνο για αγγαρείες- και οδηγώντας νιώθει και περισσότερο ανεξάρτητος.

Η ευχαρίστηση κατά την οδήγηση δεν παρασύρει τον 100χρονο οδηγό σε παρατυπίες με τον Beltrambini να δηλώνει ότι είναι πάντα πολύ προσεκτικός, υπακούει ευλαβικά και σέβεται τον ΚΟΚ, ενώ αστειευόμενος αναφέρει ότι δεν παριστάνει ποτέ τον… Nuvolari.

Πηγή: carandmotor.gr