Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θ6υτρ

Ακόμη και διπλή ένδειξη μπορεί να εμφανιστεί στο πενταπλό διαγνωστικό τεστ που μπορεί κανείς να δει εάν νοσεί από Covid-19, Γρίπη Α, Γρίπη Β, RSV και αδενοϊό. Ο Πρόεδρος Κλινικών Εργαστηρίων, Χάρης Χαριλάου μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι» εξήγησε γιατί μπορεί να συμβεί αυτό.

Όπως είπε όλοι οι προαναφερόμενοι ιοί κυκλοφορούν ταυτόχρονα αυτό το διάστημα και φαίνεται να έχουν βρει πρόσφορο έδαφος.

Αναφορικά με τη διπλή ένδειξη ο κ. Χαριλάου εξήγησε πως, μπορεί να εμφανιστεί σε περίπτωση που ένας οργανισμός προσβληθεί με δύο ιούς. Όπως είπε, ενώ ο ένας ιός φεύγει και ο άλλος έρχεται στον οργανισμό παραμένει παραμένει ιϊκό φορτίο και από τους δύο ιούς και είναι αυτό που φανεί στη διπλή ένδειξη.

Εκείνο που πρέπει να διασφαλιστεί, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η σωστή δειγματοληψία, η σωστή αξιολόγηση αποτελέσματος και η σωστή μελέτη στο σωστό χρόνο που πρέπει να διαβαστεί το αποτέλεσμα, διότι όπως είπε πρόκειται για περιορισμένο χρόνο.

«Πρόκειται για εργαστηριακό τεστ το οποίο γίνεται σε όλα τα κλινικά εργαστήρια από προσωπικό που είναι εκπαιδευμένο να κάνει αυτές τις εξετάσεις», σημείωσε.

Τόνισε πως, «έχει τελειώσει η περίοδος της πανδημίας, μπαίνουμε σε καθαρά εργαστηριακές εξετάσεις και πρέπει να αξιολογούνται από επαγγελματίες του χώρου».