Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ποταμός Κούρης

Παρανομίες, παραλείψεις και σωρεία λαθών από τις υπηρεσίες του κράτους εντοπίζει η ελεγκτική υπηρεσία σχετικά με Παράνομη Ιχθυοκαλλιέργεια, Παράνομες Επεμβάσεις σε Κρατική Γη και στον Ποταμό Κούρη και Παράνομη Λειτουργία Επιχείρησης Εστίασης και Χώρων Διανομής Επισκεπτών στις Κοινότητες Συλίκου και Τριμίκλινης. Τέθηκε ενώπιον της επιτροπής ελέγχου της Βουλής την ώρα που έρευνα διεξάγει και η ΜΟΚΑΣ.

Κόλαφος η έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας σχετικά με Παράνομη Ιχθυοκαλλιέργεια, Παράνομες Επεμβάσεις σε Κρατική Γη και στον Ποταμό Κούρη και Παράνομη Λειτουργία Επιχείρησης Εστίασης και Χώρων Διανομής Επισκεπτών στις Κοινότητες Συλίκου και Τριμίκλινης, η οποία τέθηκε σήμερα στο μικροσκόπιο της επιτροπής ελέγχου της βουλής.

Η έκθεση, η οποία συντάχθηκε κατόπιν καταγγελιών εντοπίζει παρανομίες, παραλείψεις και σωρεία λαθών από τις υπηρεσίες του κράτους με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έγινε παρέμβαση στην κοίτη του ποταμού Κούρη πριν το φράγμα Τριμίκλινης και εκτροπή του νερού προς παράνομη δεξαμενή.

Ρίτα Σούπερμαν- Βουλεύτρια ΔΗΣΥ

«Τα κυβερνητικά τμήματα αντέδρασαν στην παρανομία πολύ αργά […] μετά από 15 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης αυτής. […] καλούμε τις υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους ως προς την αποκατάσταση της νομιμότητας άμεσα».

Ειρήνη Χαραλαμπίδου - Βουλεύτρια ΑΚΕΛ

«Είναι πρωτοφανές το σκάνδαλο το οποίο σήμερα η επιτροπή ελέγχου είχε ενώπιον της. Εμπλέκεται μεγάλος αριθμός κυβερνητικών υπηρεσιών και το κράτος αποδείχτηκε ανίκανο να εφαρμόσει απλώς τις νομοθεσίες του».  

Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή στο εξώφυλλο της αρχικής αίτησης για κατασκευή δεξαμενής για άρδευση, αναγραφόταν ως τοποθεσία η Τριμίκλινη στην...Πάφο, με τη Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών να προσθέτει ότι ενώ στο εξώφυλλο της αίτησης αναγραφόταν ως τοποθεσία περιοχή στην Τριμίκλινη, στο εσωτερικό γινόταν αναφορά σε περιοχή της Συλίκου.

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου - Βουλευτής Οικολόγων

«Το σύστημα απέτυχε στην ολότητά του. Χωρίς ελέγχους, χωρίς να κοιτάζει κανένας, έδιναν άδειες χωρίς να ελέγχουν στοιχεία, έβαλλαν την Τριμίκληνη ότι εν στην Πάφο».

Χρίστος Ορφανίδης - Βουλευτής ΔΗΚΟ

«Κανένας έλεγχος καμία προσπάθεια, ότι ζητούσε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας του δίδετο με την κάθε ευκολία. Όλες οι υπηρεσίες συντονίστηκαν για να τον εξυπηρετήσουν».

«Κρατικές υπηρεσίες έχουν ήδη υποβάλει καταγγελίες στη νομική υπηρεσία αναφορικά με μη αδειοδοτημένες αναπτύξεις με ιχθυοκαλλιέργειες στις δύο κοινότητες ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και έρευνα της ΜΟΚΑΣ η οποία διερευνά ισχυρισμούς περί ξεπλύματος χρήματος μέσω των συγκεκριμένων αναπτύξεων».