Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σε επίσημη καταγγελία προβαίνει η οικογένεια της ηλικιωμένης 102 χρονών για την κακομεταχείρηση που υποστηρίζουν ότι έτυχε στις Πρώτες Βοήθειες του ΓΝΣ Λάρνακας. Όπως ανέφερε στο Μέρα Μεσημέρι ο γιός της γυναίκας, Μωυσής Μωυσέως, η μητέρα του πέρασε γύρω στις 8 ώρες στις Πρώτες Βοήθειες δεμένη όπως την μετέφερε το ασθενοφόρο χωρίς να τύχει οποιασδήποτε περίθαλψης και χωρίς να τους ενημερώσει κάποιος ή να την ρωτήσει κανείς εάν χρειάζεται οτιδήποτε. Τελικά όπως είπέ αναγκάστηκαν να την μετακινήσουν όπως την είχαν πάρει. Απαντώντας ο ΟΚΥπΥ  

Ο κ. Μωυσέως ανέφερε ότι η υπερήλικας μητέρα του βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σπίτι της και λαμβάνει φροντίδα από φροντίστρια. 

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου υποστήριξε ότι από την διερεύνηση του περιστατικού προέκυψε πως όσα ανέφερε στην ανάρτησή του ο γεροντολόγος κ. Κυριαζής δεν ευσταθούν. 

Όπως είπε η ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΓΝΣ Λάρνακας με διάγνωση άρνηση λήψης τροφής και νερού. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ σε ειδικό φορείο με κάγκελα και δεν είχε δεθεί κανένα μέλος της. Άρα ο ισχυρισμός ότι η γυναίκα ήταν δεμένη δεν ισχύει, ανέφερε. Συμπλήρωσε ακόμα ότι συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας επιχείρησε να εισέλθει εντός του ΤΑΕΠ με δόλιο τρόπο για να είναι κοντά της, έγινε αντιληπτό από τον φρουρό ασφαλείας ο οποίος ορθά το απομάκρυνε. 

Δεν κρίθηκε ως επείγον περιστατικό

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η γυναίκα ήταν έξι ώρες στο φορείο και δεν κρίθηκε ότι ήταν επείγον περιστατικό και θεωρήθηκε πως ήταν ένα περιστατικό που θα μπορούσε να το χειριστεί ο προσωπικός γιατρός. "Ήταν ένα περιστατικό που έλαβε οδηγίες για φαρμακευτική αγωγή και απολύθηκε δεν παρέμεινε ως εισαγωγή. Άρα εδώ φαίνεται και η σοβαρότητα της κατάστασης του περιστατικού" σημείωσε. 

Όπως πρόσθεσε, την ώρα που η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ υπήρχαν και άλλα πολλά περιστατικά με ηλικιωμένους που κάποια ήταν και απειλητικά για τη ζωή τους και δεν μπορούσε το συγκεκριμένο περιστατικό να λάβει προτεραιότητα μόνο και μόνο επειδή μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο". 

Διέψευσε ακόμα την αναφορά του γεροντολόγου Κυριαζή ότι γιατρός διαπληκτίστηκε με συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης. "Τέτοιο περιστατικό δεν συνέβηκε ανέφερε και διερωτώμαστε γιατί αυτά τα γεγονότα βλέπουν το φως της δημοσιότητας" ανέφερε υποδεικνύοντας πως το κάθε τι πρέπει πρώτα να διερευνάται και μετά να δημοσιοποιείται.