Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκπτωσεις

Εκπτώσεις επισήμως από σήμερα. Στόχος η προσέλκυση των καταναλωτών με δέλεαρ χαμηλές και προσιτές τιμές, κυρίως στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Με τον Σύνδεσμο Καταναλωτών να αναφέρεται σε κατακόρυφη αύξηση, χρόνο με τον χρόνο, στις καταγγελίες και τα παράπονα που δέχεται, αφού υπάρχουν άλλες τιμές στο ράφι και άλλες στο ταμείο, ενώ προβληματική είναι και η πολιτική των επιστροφών.

Μετά από μια σχετικά ικανοποιητική γιορτινή περίοδο για τους εμπόρους, άρχισε από σήμερα και η περίοδος των ξεπουλημάτων, με τη συμμετοχή του συνόλου των επιχειρήσεων και καταστημάτων, η οποία και αναμένεται ότι θα δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις και στον τζίρο το επόμενο δίμηνο.

«Βροχή» τα παράπονα

Στον απόηχο της πρεμιέρας των ξεπουλημάτων αμέσως μετά τις γιορτές, ο κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, ανακοίνωσε πως οι καταγγελίες και τα παράπονα των καταναλωτών, για εξαπάτηση και παραβίαση της νομοθεσίας, αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

Οπως αναφέρει, το 2023 υποβλήθηκαν 2.152 παράπονα σε σύγκριση με 1.485 το 2022, αύξηση 44,9%. Στις κυριότερες κατηγορίες και οι αυξήσεις στις «διαδικτυακές απάτες» με 111%.

Ειδικότερα, ανοδική πορεία καταγράφουν κάθε χρόνο οι καταγγελίες για άλλη τιμή στο ράφι και άλλη στο ταμείο, για μη αναγραφη του ποσοστού της έκπτωσης, καθώς και για μη αναγραφή των τιμών.
 

Αύξηση 165,9 τοις εκατό, παρουσίασαν το 2023 σε σχέση με το 2022 και οι καταγγελίες για την πολιτική επιστροφών των επιχειρήσεων, με τα παράπονα να αφορούν κυρίως επιστροφές προϊόντων κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.