Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καταστηματα ψωνια κοπελα

Αυξημένη αναμένεται να είναι, από αύριο, η κίνηση στην αγορά, με την επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων. Οι εμπορικοί δρόμοι σε κάθε πόλη, καθώς και τα εμπορικά κέντρα, αναμένεται το επόμενο διάστημα να γεμίσουν από καταναλωτές, ενώ την ίδια στιγμή, συγκρατημένη αισιοδοξία για καλύτερη χρονιά φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, εκφράζουν οι εμπορευόμενοι. 

Τα ξεπουλήματα άρχισαν δειλά δειλά την τελευταία εβδομάδα και θα κορυφωθούν από αύριο με το σύνολο των επιχειρήσεων και των καταστημάτων να συμμετέχουν, με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριο Αντωνίου, να εκφράζει την ευχή το 2024 να είναι καλύτερο, από την περσινή εξαιρετική χρονιά, σε όλους τους τομείς του εμπορίου. 

«Η χρονιά ήταν εξαιρετική για το λιανικό εμπόριο, τόσο στον όγκο κύκλου εργασιών, όσο και στην αξία. Την τιμητική τους τα ξεπουλήματα του συγκεκριμένου μήνα, έχουν τα καταστήματα της ένδυσης και της υπόδησης. Εκείνο όμως που έχουμε λίγο μικρό καλάθι είναι ότι δεν είναι σύμμαχος ο καιρός μας», δήλωσε ο κ. Αντωνίου. 

Ο κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, υποδεικνύει τις παγίδες που πρέπει να αποφεύγουμε στα ξεπουλήματα, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως ο καταναλωτής θα πρέπει να προσέχει τις αλλαγές στις τιμές και να παρατηρεί σχολαστικά τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως «κράχτες». 

«Αν οι τιμές στο ράφι συμφωνούν με την τιμή στο ταμείο. Είτε δεν αναγράφουν την τιμή στην βιτρίνα. Παρατηρούμε την απόδειξη, προτού απομακρυνθούμε από το ταμείο. Όταν αγοράζουμε κάτι με φυσική παρουσία στο κατάστημα, πρέπει να ενημερωθούμε για το τι ισχύει, για τις επιστροφές προϊόντων», ανέφερε η κ. Βιργινία Χρίστου εκ μέρους του Συνδέσμου. 

Παράλληλα, η κ. Χρίστου του Συνδέσμου Καταναλωτών προειδοποιεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καταγγέλλοντας μάλιστα την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου ότι ασκεί χαριστική πολιτική προς τους παρανομούντες επιχειρηματίες. 

«Δυστυχώς, αυτό το οποίο παρατηρούμε, είναι ότι δεν υπάρχει, ούτε αποτελεσματικός έλεγχος από πλευράς του υπουργείου Εμπορίου. Και ούτε επιβάλλονται αποτρεπτικά, για τις επιχειρήσεις, πρόστιμα. Η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή, σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει τους καταναλωτές», ανέφερε συγκεκριμένα. 

«Έστω και μεμονωμένα, αμαυρώνουν το σύνολο του λιανικού εμπορίου. Και εμείς θέλουμε να γίνονται επιθεωρήσεις, θέλουμε να γίνονται καταγγελίες», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου. 

Ο Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου καλεί το υπουργείο Εμπορίου να επιβάλλει αυστηρές και παραδειγματικές ποινές, για να μην αμαυρώνεται το καλό όνομα της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων.