Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή πέρασαν οι γιορτές, με τον καιρό να θυμίζει περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα, ωστόσο η εικόνα αυτή αναμένεται να αλλάξει, με την πρώτη «ψυχρή εισβολή» για το νέο έτος να απέχει, όπως φαίνεται, κάτι λιγότερο από δύο 24ωρα. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Τάσος Κουλέντης, σημείωσε πως η αλλαγή στον καιρό θα κάνει την εμφάνιση της από την Τρίτη. 

«Ένα σύστημα χαμηλής πίεσης θα προσεγγίσει την περιοχή, οπόταν σταδιακά την Τρίτη αναμένουμε συννεφιά με μεμονωμένες βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων» ανέφερε ο κ. Κουλέντης. 

Σκηνικό που θα παραμείνει το ίδιο και για την Τετάρτη. 

«Πέφτουν οι θερμοκρασίες κυρίως από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και την Πέμπτη θα σημειώσει πτώση η θερμοκρασία και θα κυμανθούμε κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές», δήλωσε ο λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας.  

Όπως εξήγησε ο κ. Κουλέντης, το σύστημα που αναμένουμε να μας επηρεάσει θα φθάσει από την Ελλάδα, εντούτοις σε καμιά περίπτωση δεν θα έχει την ίδια ένταση με αυτήν που χτύπησε χθες βράδυ πολλές περιοχές της χώρας. 

«Είναι πολύ διαφορετικά διαμορφωμένο δηλαδή το σύστημα αυτό έχει διαμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν θα έρθει στην περιοχή στον βαθμό που επηρεάζει την Ελλάδα. Θα είναι κατά πολύ εξασθενημένο, δεν αναμένουμε ιδιαίτερα φαινόμενα», εξήγησε. 

Από την Τρίτη και έπειτα ενδεχομένως λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας και των βροχών να παρατηρηθεί και η πρώτη χιονόπτωση στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.