Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικο μεγαρο

Ανοιχτή πληγή παραμένει για την κυβέρνηση, ενόσω διατηρείται η εκκρεμότητα, ο περιλάλητος ανασχηματισμός.

Άρα την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας να χαμηλώσει τον θόρυβο και τους τόνους της σεναριολογίας, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στον ΑΝΤ1 αρμόδιες πηγές, τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, κάλεσαν ήδη τον Νίκο Χριστοδουλίδη να κλείσει πολύ σύντομα το ζήτημα, διαμηνύοντας ότι η καθυστέρηση δεν βοηθά στην εκτόνωση και αφήνει τραύματα, που δεν θα επουλωθούν εύκολα, στην εικόνα τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, χαρακτηρίζουν εύλογη την δυσαρέσκεια υπουργών, των οποίων τα ονόματα εμφανίζονται στην πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση, και κυριαρχούν εδώ και μέρες στην ψυθυρολογία και στα δημοσιεύματα.

Δυσαρέσκεια που εκδηλώθηκε χθες έμπρακτα, με την παραίτηση του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππου Χατζηζαχαρία.

«Ευχαρίστησα τον κ. Χατζηζαχαρία για την υπηρεσία του. Όταν έχω κάτι να αναφέρω θα το πράξω», τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Παρά τα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων μετά τους εορτασμούς για τα Θεοφάνια στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λακωνικός, επέμεινε να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο την κυβερνητική εσωστρέφεια.

-Κύριε Πρόεδρε, είναι η αρχή για ένα ευρύτερο ανασχηματισμό, η παραίτηση του κυρίου Χατζηζαχαρία; «Όταν έχω κάτι συγκεκριμένο θα το αναφέρω», επισήμανε ο Πρόεδρος.

Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου με τα οποία επικοινώνησε ο ΑΝΤ1, δεν θέλησαν να προβούν σε σχόλιο, για το «προνόμιο», όπως χαρακτήρισαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο και αποκλειστικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποφασίζει για τα μέλη της κυβέρνησης του, και περιορίστηκαν μόνο να αναφέρουν ότι εργάζονται σκληρά για την υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας, χρέη Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής θα εκτελεί μέχρι τον διορισμό νέου Υφυπουργού, ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης.