Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαθητές σχολεία

Υπό τη σκιά της νέας έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού και των αυξημένων περιστατικών γρίπης και ιώσεων του αναπνευστικού συστήματος, ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών, επιστρέφουν την Δευτέρα στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί, με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας να απευθύνουν εκκλήσεις για τήρηση των βασικών μέτρων υγιεινής και προστασίας εντός των σχολικών μονάδων.

«Γονείς όπου τα παιδιά τους έχουν συμπτώματα και βρίσκονται θετικά εκεί που μπορούν να περιορίσουν τα παιδιά στο σπίτι το ίδιο και το διδακτικό προσωπικό καλός αερισμός στις τάξεις», ανέφερε η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη

Υπουργός Παιδείας – Αθηνά Μιχαηλίδου

«Κανένας πανικός απλά να λαμβάνονται κάποια μέτρα προφύλαξης. Αν το παιδί μας είναι άρρωστο δεν χρειάζεται να το πάρουμε στο σχολείο. επίσης αν δούμε συμπτώματα στο σχολείο καλό είναι να βάζουμε την μάσκα μας».

Τη δεδομένη στιγμή, τα ενεργά δηλωμένα κρούσματα ξεπερνούν τις τρεις χιλιάδες εξακόσια και οι νοσηλευόμενοι τους ενενήντα, με τις αντοχές του συστήματος υγείας να δοκιμάζονται για άλλη μια φορά.

Υπουργός Υγείας – Πόπη Κανάρη

«Συστήνουμε σε κάθε οικογένεια, στους ηλικιωμένους στους ευάλωτους να εμβολιαστούν για να υπάρχει αυτή η προστασία. Δεν θέλουμε ούτε εμείς να υποφέρουν αλλά ούτε το σύστημα υγείας με τις κλίνες να γεμίζουν ειδικά στα δημόσια νοσηλευτήρια».

Σε ισχύ τέθηκαν σήμερα τα αναθεωρημένα μέτρα για τις επισκέψεις σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και κλειστές δομές που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, την ώρα που την έντονη αντίδραση των κυβερνητικών ιατρών προκάλεσε η απόφαση για εξαίρεση δύο ιδιωτικών νοσηλευτηρίων από το διάταγμα για νοσηλεία περιστατικών CoViD σε όλα τα νοσοκομεία.

Σωτήρης Κούμας – Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ

«Εμείς θεωρούμε ότι μετά από τόσα χρόνια αντιμετώπισης του κορωνοϊού πλέον ναι όλοι θα πρέπει να έχουμε ισότιμη αντιμετώπιση».

Πόπη Κανάρη – Υπουργός Υγείας

«Σε αυτά που δόθηκαν εξαιρέσεις είναι νοσηλευτήρια που έχουν να κάνουν με άτομα που είναι καρκινοπαθείς και αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει μια μεγάλη ευαισθησία στην προστασία αυτών των ατόμων γι’ αυτό δόθηκαν εξαιρέσεις».

Σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας, αν οι ανάγκες για κλίνες αυξηθούν δεν αποκλείεται να αναθεωρηθεί η απόφαση για εξαίρεση των δύο νοσηλευτηρίων από το διάταγμα.