Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παρανομο αεροδρομιο τυμπου

Από τα πρώτα στοιχεία που έχει υπόψη της η Κυβέρνηση φαίνεται ότι ο Τουρκοκύπριος δικηγόρους Ακάν Κιουρσάτ, που συνελήφθη στη Ρώμη, δεν φαίνεται να ταξίδεψε από τη Λάρνακα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Ανέφερε ωστόσο ότι αυτό θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες μέρες.

Ερωτηθείς την Πέμπτη για το θέμα του Τουρκοκύπριου δικηγόρου, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η υπόθεση διερευνάται.

Σε σχέση με τη δράση του για το θέμα των περιουσιών στα κατεχόμενα, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι υπάρχει ένα ευρωπαϊκό ένταλμα που είχε εκδοθεί το 2007 και καταγράφονται οι λόγοι για τους οποίους είχε εκδοθεί το ένταλμα, μεταξύ των οποίων είναι και ζητήματα σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που μελετά αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση για τις υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη σε σχέση με σφετερισμούς περιουσιών, ο Εκπρόσωπος είπε ότι μελετώνται τα νομικά μέτρα που θα ληφθούν και γίνεται μια σοβαρή μελέτη, ενώ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ανακοινωθεί οτιδήποτε.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο συνελήφθη ο Τουρκοκύπριος, ανέφερε ότι ήταν εφαρμογή του εντάλματος και οι κυπριακές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές στην Ιταλία.

Ανέφερε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή επιχειρείται να διακριβωθούν τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του.