Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κορωνοϊός

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα, με αντικείμενο την τρέχουσα κατάσταση με τον κορωνοϊό.  

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης θα τεθούν επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα εξεταστεί κατά πόσον απαιτείται η λήψη περαιτέρω μέτρων. Με την Υπουργό Υγείας να απευθύνει έκκληση στους ηλικιωμένους για λήψη της πέμπτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. 

Καλεσμένος στα Νέα του ΑΝΤ1 ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες και τα μέτρα που ενδέχεται να βρεθούν στο τραπέζι. 

«Πράγματι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αισθητή αύξηση», δήλωσε ο Δρ Καραγιάννης προσθέτοντας ότι τον Νοέμβριο υπήρχαν 700 περίπου κρούσματα ανά εβδομάδα, αριθμός ο οποίος έφτασε τα 2.000 κρούσματα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. 

Παράλληλα, ενδεχομένως να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου.  

«Όπως αντιλαμβάνεστε λόγω συνεστιάσεων και τραπεζιών, ίσως ο αριθμός αυτός αυξηθεί ακόμη περισσότερο», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης. 

Ακόμη δεν έχουν σταλεί τα ακριβή δεδομένα από το Υπουργείο Υγειάς, όμως όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης: «Κοιτάζοντας και ακούγοντας το τι συμβαίνει γύρω μας, δεν υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει κάποιο που να έχει κολλήσει κορωνοϊό τις τελευταίες μέρες, επομένως ναι υπάρχει κάποια ιδιαίτερη εξάπλωση, αλλά δεν πρέπει να μας ανησυχεί σε βαθμό να πανικοβληθούμε». 

Παράλληλα πρόσθεσε ότι εντός Ιανουαρίου, όπου θα «αρχίσει» και η γρίπη, το σύστημα υγείας πιθανό να πιεστεί σε κάποιο βαθμό.  

Δεν πρέπει να πάρουμε μέτρα που θα χρειαστεί να άρουμε πολύ σύντομα 

Ερωτηθείς για τα μέτρα που αναμένεται να συζητηθούν στην σύσκεψη της Τετάρτης, ο κ. Καναγιάννης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι κρίνοντας από την Ελλάδα όπου συζητήθηκε η επαναφορά της μάσκα εντός κλειστών χώρων, το μέτρο αυτό θα βρεθεί επί τάπητος. 

«Δεν είμαι της άποψης ότι είναι αναγκαίο αυτή την στιγμή στην Κύπρο, εφόσον έχουμε περάσει την εορταστική περίοδο και ο κόσμος θα επιστρέψει στη δουλειά του. Μέχρι την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε πτώση των κρουσμάτων. Επομένως δεν θα πρέπει να πάρουμε μέτρα που θα χρειαστεί να άρουμε πολύ σύντομα», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.  

Ερωτηθείς για τα νοσηλευόμενα πρόσωπα, ο κ. Καραγιάννης εξήγησε ότι πρόκειται στην πλειοψηφία τους για άτομα από οίκους ευγηρίας, με υποκείμενα νοσήματα κι ως επί το πλείστο είναι άτομα τα οποία είτε δεν έχουν εμβολιαστεί είτε δεν έχουν κάνει τις επαναληπτικές τους δόσεις.