Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κορωνοιος

Την ανιούσα άρχισαν να παίρνουν και πάλι τα κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας την προηγούμενη βδομάδα εντοπίστηκαν 2000 νέα κρούσματα, αριθμός αισθητά αυξημένος σε σχέση με τους φθινοπωρινούς μήνες.

«Έχει αυξηθεί ο αριθμός κρουσμάτων στην κοινότητα. Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν ηλικιωμένους οι οποίοι πάσχουν από πολλά άλλα νοσήματα γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κλινική τους εικόνα», επισήμανε η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου.

Την ίδια ώρα οι νοσηλείες λόγω κορωνοϊού έχουν διπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών ενώ το προηγούμενο διάστημα νοσηλεύονταν κατά μέσο όρο 25 ασθενείς, σήμερα πλησιάζουν τους 60.

«Εκ των οποίων οι 5 στην ΜΕΘ. Από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας αυτό είναι ένα καμπανάκι ώστε να μην είμαστε σε εφησυχασμό ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω εισαγωγές στην μονάδα αυτή», σημείωσε ο Χαράλαμπος Χαριλάου.

Η πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύονται είναι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών. 

«Όσον αφορά τη Λευκωσία τα περισσότερα εξ αυτών είναι από οίκους ευγηρίας άρα υπάρχουν μεγάλες αλυσίδες μετάδοσης στους οίκους ευγηρίας», ανέφερε ο κ. Χαριλάου.

«Έχουν εμφανιστεί κάποιες αλυσίδες μετάδοσης γι’ αυτό συστήνουμε στον κόσμο να τηρούν τα μέτρα προστασίας, τα οποία είναι ο καλός αερισμός του χώρου, το πλύσιμο των χεριών και επιπλέον όσο άτομα έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού να περιοριστούν στο σπίτι και αν χρειαστεί να βγουν να χρησιμοποιούν μάσκα», υπογράμμισε η κ. Κωνσταντίνου.

Το Υπουργείο Υγείας παροτρύνει το κοινό να επισκεφθεί τα κέντρα εμβολιασμού ώστε να εμβολιαστεί με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊο, αλλά και να χρησιμοποιεί μάσκα προστασίας σε χώρους με αυξημένη συνάθροιση.