Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μάκης Κεραυνός
Φωτογραφία: Mattpress

Ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος στηρίζει το Γενικό Σχέδιο Υγείας «με κάθε τρόπο», χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τις δημόσιες αντιπαραθέσεις ως «αχρείαστες και αντιπαραγωγικές».

Σε γραπτή του δήλωση μετά τις αντιδράσεις έπειτα από τις πρωινές του αναφορές γύρω από το ΓεΣΥ, ο κ. Κεραυνός τόνισε πως «πρώτιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας και της λειτουργίας ενός σύγχρονου Γενικού Συστήματος Υγείας που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού, όσον αφορά την ποιότητα και γενικά το επίπεδο της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

«Ως Υπουργός Οικονομικών, έχω δηλώσει πολλές φορές ότι θεωρώ ως σημαντική λαϊκή κατάκτηση το ΓεΣΥ και το στηρίζω με κάθε τρόπο», πρόσθεσε.

Χαρακτηρίζοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς «ως συνεργάτες προς τον κοινό σκοπό της διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του ΓεΣΥ», ο κ. Κεραυνός συμπλήρωσε πως «οι όποιες δημόσιες αντιπαραθέσεις, δεν συμβάλλουν προς τον σκοπό αυτό και θεωρώ ότι είναι αχρείαστες και αντιπαραγωγικές».

«Με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των ασθενών και της κοινωνίας, θα συνεχίσω προσωπικά τόσο εγώ, όσο και το σύνολο των μελών της Κυβέρνησης, να παρουσιάζουμε πολιτικές, μέσα από ειλικρινή συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, που να αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας», κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ