Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πόπη Κανάρη

Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης σε καμία περίπτωση ούτε να βάλει χέρι στο ταμείο του Γενικού Συστήματος Υγείας, αλλά ούτε και να αποκόψει κονδύλια από τον τομέα της υγείας, διεμήνυσε σήμερα Παρασκευή η Υπουργός Υγείας, Δρ Πόπη Κανάρη κληθείσα να σχολιάσει τις χθεσινές καταγγελίες της ΟΣΑΚ, η οποία έκανε λόγο για κίνδυνο χρήσης του ταμείου του ΓεΣΥ για αλλότριους σκοπούς.

Σε δηλώσεις της, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, η Δρ Κανάρη είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κάλεσε ήδη δύο φορές και τον ΟΑΥ και τον ΟΚΥπΥ σε συναντήσεις, ώστε να δουν τι χρειάζεται να βελτιωθεί, αφού στόχος της κυβέρνησης είναι τα ποιοτικά κριτήρια στο σύστημα της υγείας.

Σε σχέση με τις καταγγελίες περί προϋπολογισμού και παρακράτησης των χρημάτων του ΓεΣΥ, καθώς και την σημερινή απάντηση του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, ότι για τα χρήματα που δεν έχουν δοθεί στο ΟΑΥ ακόμα για τις 56 θέσεις είναι γιατί δεν έχουν κατατεθεί ακόμα τα καταστατικά και οι προϋπολογισμοί του, η Υπουργός Υγείας απάντησε πως «η θέληση της Κυβέρνησης δεν είναι να αποκόψει τίποτα από τα χρήματα του ΓεΣΥ».

«Αυτό εξάλλου φαίνεται και από τον προϋπολογισμό, που καταθέσαμε για το 2024, ο οποίος είναι αυξημένος κατά 14%. Κάποια κονδύλια που δεν συμπεριλήφθηκαν τώρα στον προϋπολογισμό αφορούν ζητήματα, τα οποία τώρα κληθήκαμε να διαχειριστούμε και θα ενταχθούν στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό», ανέφερε η Υπουργός Υγείας.

Είπε, εξάλλου, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα οριστεί συνάντηση με τον ΟΑΥ και τον Υπουργό Οικονομικών.

Πάντως, σημείωσε ότι το Υπουργείο πιστεύει ότι υπάρχουν ανάγκες στον ΟΑΥ για προσωπικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ