Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σωτηρα

Στο κατάμεστο Κέντρο Κοινωνικών Παροχών του Δήμου Σωτήρας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 28 Δεκεμβρίου 2023, η παρουσίαση του βιβλίου αφιερωμένου στη Σωτήρα, του κ. Φάνη Παρασκευά «Σωτήρα το χωριό μου, 1920-2020 Εκατό Χρόνια από Μνήμης».

Στη παρουσίαση του βιβλίου, λόγο εκφώνησε ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας, ο κ. Μάριος Αδάμου ο οποίος είχε την επιμέλεια των κειμένων και της έκδοσης, ενώ το βιβλίο παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Δημητρίου, φίλος του συγγραφέα.

Στην συγκινητική αντιφώνηση του ο συγγραφέας κ. Φάνης Παρασκευά, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: "Σήμερα, τιμούμε τους παππούες μας, Σήμερα τιμούμε τις στατάες μας, Σήμερα τιμούμε τους γονιούς μας που εφύασειν. Ο χρόνος τρέχει, τα χρόνια χάνονται, μαζί χάνεται και η ιστορία κάποιων γεγονότων του τόπου μας".

"Αποφάσισα με την φτωχή μου μόρφωση, να γράψω με την ελπίδα ότι, θα χρειαστούν στον μελετητή του μέλλοντος για μια μελέτη, πιο ολοκληρωμένη για την Ιστορία του Χωρκού μας".

Στη συγκινητική αυτή ατμόσφαιρα, ο Δήμαρχος Σωτήρας παρέδωσε στον κ. Παρασκευά, τιμητική πλακέτα, τιμής ένεκεν του Βιβλίου του αλλά ιδιαίτερα για την μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνει στους Δημότες της Σωτήρας. Τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο δημοσιογράφος κ. Δημητρίου με την επιγραφή: "Φάνης Παρασκευά, Πανεπιστήμιο της Ζωής, Βαθμός ΑΡΙΣΤΑ" όπου καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους.

Η λιτή και σεμνή παρουσίαση έκλεισε με σύντομο μουσικό πρόγραμμα με λαούτο και βιολί, από τον εγγονό του κ. Παρασκευά.

σωτηρα
σωτηρα
σωτηρα
σωτηρα
σωτηρα
σωτηρα