Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κοβιντ

Ο κορονοϊός φαίνεται να επέστρεψε με τον αριθμό των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων να ανεβαίνει συνεχώς. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται με κορονοϊό, 60 άτομα με τα πέντε να βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είπε στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1 ο Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Όπως έχει πει ο κ. Χαριλάου, τα περισσότερα άτομα που νοσηλεύονται είναι ηλικιωμένοι 75-80 ετών με το πιο ανησυχιτικό γεγονός να είναι ότι τα περισσότερα άτομα προέρχονται από οίκους ευγηρίες κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν αλυσίδες μετάδοσης σε αυτούς τους χώρους.

Οι ειδικοί τονίζουν, πως πριν από κάθε γιορτινή σύναξη, καλό θα ήταν το κοινό να εξεταστεί με self test ή rapid test έτσι ώστε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε μετάδοση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκαν 2000 νέα κρούσματα. Πρόκειται για αριθμό ο οποίος θεωρείται αυξημένος σε σύγκριση με αυτό των προηγούμενων μηνών.

Όπως έχει πει στο Μέρα Μεσημέρι η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου, ένας από τους λόγους που οφείλεται η συγκεκριμένη αύξηση, είναι μια νέα υποπαραλλαγή της όμικρον που έχει εντοπιστεί.