Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καναρη

Στο τέλος Ιανουαρίου τοποθετείται η διαμόρφωση της τελικής συλλογικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσηλευτήρια, όπως δήλωσε την Τετάρτη η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, έπειτα από συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, της ηγεσίας του ΟΚΥπΥ και των συντεχνιών, υπό την προεδρία της Υπουργού.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Κανάρη είπε ότι με τη συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετείχαν και οι έξι συντεχνίες και ο ΟΚΥπΥ στην παρουσία του Προέδρου, του Εκτελεστικού Διευθυντή και άλλων παραγόντων από τον Οργανισμό, «θεωρούμε ότι υπήρξε ένα πλαίσιο αποδεκτό συζήτησης για τις συλλογικές συμβάσεις μέχρι και το 2025».

«Όμως, παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα μικρό κλιμάκιο από όλες τις συντεχνίες που εκπροσωπούνται για να συζητηθεί αυτό το τελικό πλαίσιο των δημόσιων συμβάσεων μέχρι το 2025, το οποίο μέσα στον καινούργιο χρόνο θα βρεθεί  - όχι στην παρουσία του Υπουργείου Υγείας- μαζί με τον ΟΚΥπΥ μόνο, για να βρει όλες τις κοινές συνιστάμενες".

Πρόσθεσε πως "στην επόμενη συνάντηση που θα είμαστε σε Ολομέλεια θα έρθουν με την τελική σύμβαση, στην οποία θα αποφασίσουμε ότι αυτή θα είναι μέχρι το 2025».

Ανέφερε πως θεωρεί ότι υπήρξε μια θετική προσέγγιση από όλους. "Όντως υπήρχε αυτή η θέληση στο να βρεθούν οι κοινές αποδεχτές λύσεις. Αυτό ήταν το μήνυμα σήμερα ότι σύντομα θα βρεθούν και οι συντεχνίες και ο ΟΚΥπΥ να ξανασυζητήσουν την τελική διαμόρφωση των δημόσιων συμβάσεων, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, και προς το τέλος Ιανουαρίου θα βρεθούμε για να προχωρήσουμε προς την τελική σύμβαση», κατέληξε.