Τηλεόραση Ραδιόφωνο
eric adams

«Νέα Υόρκη. Είναι ένα μέρος όπου κάθε ημέρα που ξυπνάς, μπορείς να ζήσεις τα πάντα: ένα αεροπλάνο να πέφτει στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου μας ή κάποιον να γιορτάζει το άνοιγμα μιας νέας επιχείρησης», είπε ο Έρικ Άνταμς στον τηλεοπτικό σταθμό PIX11, όταν του ζητήθηκε να κάνει έναν απολογισμό της χρονιάς που φεύγει. «Είναι μια πάρα πολύ περίπλοκη πόλη, για αυτό είναι η σπουδαιότερη πόλη στον κόσμο», συμπλήρωσε ο Έρικ Άνταμς. 

Οι επιθέσεις της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους των ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, στοίχισαν τη ζωή σε 2.977 ανθρώπους και άλλαξαν άρδην τον τρόπο αντιμετώπθσης της τρομοκρατίας παγκοσμίως. 

Ο Έρικ Άνταμς είναι ο δεύτερος μαύρος δήμαρχος στην ιστορία της Νέας Υόρκης. Πρόσφατα υπήρξαν υποθέσεις που έπληξαν τη δημοτικότητά του, όπως για παράδειγμα η καταγγελία για σεξουαλική επίθεση όταν ήταν αστυνομικός το 1993, ή η έρευνα του FBI για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο 63χρονος Άνταμς έχει έρθει σε ρήξη με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχετικά με την εισροή μεταναστών και αιτούντων άσυλο στη Νέα Υόρκη τους τελευταίους 18 μήνες. «Το μελανό σημείο του 202  είναι ξεκάθαρα οι 150.000 μετανάστες και αιτούντες άσυλο που αποτελούν εμπόδιο στον δρόμο προς την ανάκαμψη της πόλης», υποστήριξε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης στον τηλεοπτικό σταθμό PIX11, προσπαθώντας να κάνει απολογισμό για το νέο έτος. 

Πηγή: LIFO, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP