Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι πλησιάζουν οι μέρες που θα αποτραπούν οι σφαγές στη Γάζα και οι επιθετικές ενέργειες στην Ιερουσαλήμ από τη τυρρανική ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο Ερντογάν παρευρέθηκε στην τελετή των «Βραβείων Διάδοσης Γνώσης» που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη και στην ομιλία του αναφέρθηκε στα γεγονότα που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη από το 1947 και είπε:

«Σκεφτείτε την Παλαιστίνη το 1947 και σκεφτείτε την Παλαιστίνη σήμερα. Πώς την εκμεταλλεύτηκαν; Ο παγκόσμιος Σιωνισμός που καθόρισε αυτό που συνέβη στην Παλαιστίνη, αυτή την καταδίκη και αυτά τα σύνορα, αυτή τη στιγμή προσπαθούν να το πάνε ακόμα πιο πέρα. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Τουρκία είχε πάρει το μερίδιο της σε αυτό το σενάριο».

Σημείωσε ακόμα, ότι η Τουρκία είναι τώρα πολύ πιο ελεύθερη με τη δημοκρατία, την ασφάλεια, την οικονομία, την άμυνα και τη διπλωματία της σε σύγκριση με πριν από 20 ή 40 χρόνια και μπορεί να κοιτάξει το μέλλον της με πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη. Ο Ερντογάν σημείωσε ότι όσο η Τουρκία γίνεται ισχυρότερη πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση όσων εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Τουρκία και είπε:

«Υπάρχει τώρα μια πολύ διαφορετική, πολύ πιο θετική και πολύ πιο θαρραλέα ατμόσφαιρα τόσο στον ισλαμικό κόσμο όσο και στον τουρκικό κόσμο σε σύγκριση με το παρελθόν. Η απελευθέρωση του Καραμπάχ από την κατοχή ενίσχυσε περαιτέρω αυτή την ατμόσφαιρα. Μην ανησυχείτε, οι μέρες που θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τις σφαγές στη Γάζα και τις επιθετικές ενέργειες στην Ιερουσαλήμ, που πραγματοποιήθηκαν από την τυρρανική ισραηλινή κυβέρνηση με την υποστήριξη των δυτικών κρατών, Θεού θέλοντος είναι κοντά».

Πηγή: TRT