Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μάλι, παιδιά

Επίθεση αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 60 ανθρώπους, στρατιωτικούς και πολίτες, στο κεντρικό Μάλι, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες Πέμπτη πηγές του στην περιοχή.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Μαλί (ΕΔΜα) περιορίστηκαν να ανακοινώσουν χθες πως απωθήθηκε «τρομοκρατική» επίθεση την Τρίτη στο στρατόπεδο της Φαραμπουγκού, χωρίς να δημοσιοποιήσουν κανέναν απολογισμό.

Ωστόσο τοπικός αιρετός, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί για την ασφάλειά του, δήλωσε στο AFP ότι «η τζιχαντιστική επίθεση εναντίον της Φαραμπουγκού στοίχισε τη ζωή σε περίπου εξήντα ανθρώπους, στρατιωτικούς και πολίτες».

Έκανε επίσης λόγο για αγνοούμενους. Το στρατόπεδο έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών, οι οποίοι κατόπιν, κατά τη συνήθη μέθοδο δράσης τους, το εγκατέλειψαν γρήγορα, πρόσθεσε.

«Αν προσθέσουμε τους νεκρούς στρατιωτικούς και πολίτες και τον κόσμο που δεν ξέρουμε τι απέγινε, μας κάνει τουλάχιστον 62 ανθρώπους», είπε κάτοικος, που επίσης ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ο ίδιος υπογράμμισε πως αγνοεί τι απέγιναν δυο αδέλφια του. «Δεν ξέρω αν σκοτώθηκαν, αν τράπηκαν σε φυγή ή αν κρύβονται», εξήγησε.

Δυο εργαζόμενοι στις τοπικές αρχές έκαναν επίσης λόγο για βαρύ απολογισμό. Ο ένας αναφέρθηκε σε «δεκάδες» θύματα και πρόσθεσε πως η Φαραμπουγκού, κοινότητα μερικών χιλιάδων κατοίκων, άδειασε.

Ο στρατός απλά και μόνο αναγνώρισε πως έγινε επίθεση. Οι δυνάμεις του «ανταπέδωσαν ρωμαλέα» πυρά που δέχθηκαν, κάτι που «επέτρεψε να απωθηθεί τρομοκρατική επίθεση εναντίον του στρατοπέδου της Φαραμπουγκού», ανέφερε σε λακωνικό ανακοινωθέν του που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: cnn.gr