Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Παράνομες αποκοπές στους μισθούς του νοσηλευτικού προσωπικού καταγγέλλει η ΠΑΣΥΝΟ για την απεργία που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. 

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι, ο κ. Θεόδωρος Πετέλης εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, εξήγησε ότι το Γενικό Λογιστήριο, προχώρησε παρανόμως στην αποκοπή μιας εργάσιμης μέρας από όλους τους νοσηλευτές, ανεξαρτήτως εάν συμμετείχαν στην απεργία ή όχι, ενώ αποκοπές έγιναν ακόμη και σε νοσηλεύτριες οι οποίες βρίσκονταν σπίτι με άδεια μητρότητας. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν κατάλογοι που αποστέλνονται στο Υπουργείο για τους εργαζομένους που απέργησαν, και όταν το Υπουργείο έχει αυτούς τους καταλόγους προχωρεί στις αποκοπές. «Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία», εξήγησε ο κ. Πετέλης.  

Παράλληλα ο κ. Πετέλης δήλωσε πως πριν  είχε αποσταλεί αίτημα στο Υπουργείο, για ισόποση αποκοπή από όλους τους νοσηλευτές, καθώς «κάποιοι συνάδελφοι που βρίσκονταν σε θαλάμους που δεν απεργούσαν (πχ. ΜΕΘ, αιμοκαθάρσεων) ήθελαν ως αλληλεγγύη να συνεισφέρουν στην κινητοποίηση».  

Το συγκεκριμένο αίτημα απορρίφθηκε, καθώς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των νοσηλευτών, το υπουργείο απάντησε πως δεν γίνεται να αποκοπούν χρήματα από κάποιον που δεν απέργησε. 

«Και αντ' αυτού ήρθαν οι ίδιοι και έπραξαν αυτή την παρανομία».  

Καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ, ωστόσο από πλευράς νοσηλευτών, εξετάζονται με νομικούς συμβούλους τρόποι ώστε να προχωρήσουν και νομικά εναντίον του Λογιστηρίου, «γιατί αποδυναμώνει και το συνδικαλιστικό κίνημα», πρόσθεσε ο κ. Πετέλης.