Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΚΟΑΓ

Σε απολογισμό του έργου του Κυπριακού οργανισμού αναπτύξεως Γης προχώρησε χθες το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού σε εκδήλωση στο προεδρικό Μέγαρο. Σύντομα ανάσες σε δικαιούχους μέσα από ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης οφειλών, την ώρα που το 2024 αναμένεται να αρχίσει και το μεγαλεπήβολο έργο στην Λεμεσό με την ανέγερση 138 οικιστικών μονάδων.

Σάρκα και οστά φαίνεται πως αποκτά εντός του 2024 το μεγαλεπήβολο έργο του Κυπριακού οργανισμού αναπτύξεως γης στην Λεμεσό.  Αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό έργο στέγασης που προγραμματίστηκε ποτέ σε συνεργασία με αρχή τοπικής αυτοδιοίκησής και δεκάδες  οικιστικές μονάδες αναμένεται να ανεγερθούν. Οι ανακοινώσεις έγιναν από την πρόεδρο του οργανισμού Έλενα Κούσιου στο πλαίσιο εκδήλωσης όπου παρουσιάστηκε ο απολογισμός του νυν διοικητικού συμβουλίου.

Έλενα Κούσιου Χατζηδημητρίου Πρόεδρος ΔΣ ΚΟΑΓ

«Αυτό το έργο είναι ένα έργο που θα δώσει 138 μονάδες οι οποίες θα διατεθούν για προσιτό ενοίκιο. Αντιλαμβάνεστε ότι η προσήλωση του ΚΟΑΓ όπως θεωρώ και όλων μας  στην προσήλωση του προσιτού ενοικίου είναι επειδή πλέον τα μέτρια και χαμηλά αμειβόμενα κοινωνικά στρώματα δεν μπορούν ούτε να αγοράσουν αλλά είναι και δύσκολο πλέον και να ενοικιάσουν. Το νυν συμβούλιο ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις και να προχωρήσει στην υπογραφή αυτής της συμφωνίας μες τον Δήμο Λεμεσού».

Σύντομα αναμένεται μέσα από ανακοινώσεις να δοθούν και ανάσες σε δικαιούχους μέσα από ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης οφειλών.

ΚΟΑΓ 2

Έλενα Κούσιου Χατζηδημητρίου Πρόεδρος ΔΣ ΚΟΑΓ

«Αυτή την στιγμή έχουμε ένα σχεδόν ολοκληρωμένο σχέδιο στα πρότυπα του οικία που θεωρούμε ότι θα δώσει μια ανάσα στους δικαιούχους μας για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε αρχές του 2024 να το εξαγγείλουμε αυτό το σχέδιο με όλες του τις διαδικασίες προϋποθέσεις και τα κριτήρια και έτσι να βοηθηθούν οι δικαιούχοι μας ακόμη περισσότερο».

Το περασμένο Μάιο ολοκληρώθηκε η πολυκατοικία ΕΚΑΛΗ στο Καϊμακλί ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο ΙΑΝΘΗ στην Λάρνακα με την πρώτη φάση του έργου να αποτελείται από 2 κτηριακές μονάδες και συνολικά 24 διαμερίσματα.