Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρέστη σήμερα σε τελετή εγκαινίων δύο νέων πυρηνικών υποβρυχίων, τα οποία θα αρχίσουν περιπολίες στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η τελετή κατά την διάρκεια της οποίας έγινε έπαρση σημαίας στα υποβρύχια μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Πούτιν έφθασε στην βόρεια πόλη Σεβεροντβίνσκ για να εγκαινιάσει τα υποβρύχια «Κρασνογιάρσκ» και «Αυτοκράτορας Αλέξανδρος ο Τρίτος».

Ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές και στις τέσσερις προσαρτημένες από τη Μόσχα περιοχές της Ουκρανίας

Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο θα περιλάβουν ψηφοφορία σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες διεκδίκησε ως δικό της έδαφος η Ρωσία πέρυσι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο την κεντρική εκλογική επιτροπή.

Η Ουκρανία έχει ήδη πει πως οποιαδήποτε ψηφοφορία για ρωσικές εκλογές στις περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα θα είναι άκυρη, και πως θα ασκήσει δίωξη σε τυχόν παρατηρητές που θα σταλούν για να επιτηρήσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η ικανότητα της Μόσχας να διεξαγάγει τις εκλογές σε αυτά που αποκαλεί "νέα εδάφη" της, είναι πολιτικά σημαντική για το Κρεμλίνο. Εγείρει όμως επιμελητειακές προκλήσεις και προκλήσεις ασφαλείας καθώς τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν μόνο εν μέρει τις τέσσερις περιοχές.

Οι περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία έχουν τεθεί υπό στρατιωτικό νόμο. Ο ισχυρισμός της Ρωσίας περί προσάρτησής τους πέρυσι, επτά μήνες μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, απορρίφθηκε ως παράνομος από την Ουκρανία και τις περισσότερες χώρες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή, σε σχόλια προς Ρώσους στρατιώτες που πολέμησαν στην Ουκρανία, πως θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος στις εκλογές του Μαρτίου, όπου δεν αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ