Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε ρυθμούς κανονικότητας από αύριο μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι. 

Τα λεωφορεία που ακινητοποιήθηκαν μετά από απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, επιστρέφουν στους δρόμους και εκτός απροόπτου αύριο θα πραγματοποιηθούν όλα τα σχολικά δρομολόγια. 

Εταιρείες και αρμόδιοι λειτουργοί εργάστηκαν τα τελευταία 24ωρα σε πυρετώδεις ρυθμούς, ώστε να εξοπλιστούν τα λεωφορεία με τα απαιτούμενα συστήματα αυτόματης πυρόσβεσης, εξασφαλίζοντας παράλληλα πιστοποιητικό καταλληλότητας. 

«Έχουν φτάσει τα προϊόντα, είναι στην κατοχή των εταιρειών, προχωρούν στην εγκατάσταση, υποβάλλονται τα πιστοποιητικά στο Υπουργείο, υπάρχει μια ομάδα η οποία σήμερα παρακολουθεί το θέμα, ελέγχει το τι υποβάλλεται και αν όλα κυλήσουν εμείς εκτιμούμε ότι όλα τα σχολικά λεωφορεία θα τρέξουν κανονικά», ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης. 

Μία μετά την άλλη οι εταιρείες λεωφορείων, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι αύριο όλα τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά. 

«Όλα δείχνουν πως αύριο το πρωί όλοι οι μαθητές αύριο θα πάρουν τα λεωφορεία τους, θα λειτουργήσουν όλες οι διαδρομές παγκύπρια και θα μεταβούν με ασφάλεια χωρίς ταλαιπωρία στα σχολεία τους», δήλωσε ο Λοΐζος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης. 

Μοναδική αβεβαιότητα για κάποια δρομολόγια, όχι όμως σχολικά, στην Ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.   

«Μόνο η επαρχία Αμμοχώστου μπορεί να περιμένει κάποια προϊόντα τα οποία φτάνουν σήμερα, αν δεν έχουν διευθετηθεί οι ανάγκες του με κάποια προϊόντα που έχουν μείνει από άλλες εταιρείες τότε θα συμπληρωθούν με την παρτίδα που φτάνει σήμερα. Συνεπώς αύριο επιστρέφουμε στην κανονικότητα και πιθανόν η βασική γραμμή της Αμμοχώστου να είναι την Τρίτη», ανέφερε ο κ. Βαφεάδης.   

Υπενθυμίζεται ότι σε δυο μήνες θα ολοκληρωθεί τελικά η διοικητική έρευνα που διέταξε ο Υπουργός Μεταφορών ως προς το γιατί δεν είχαν τα λεωφορεία αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα πρόσφατα να κινδυνέψουν μαθητές στην Αγλαντζιά από πυρκαγιά σε λεωφορείο.